Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Spadek mocy przy 140km/h, przedtem troche zadymił na niebiesko i nim telepało :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

O co chodzi? Otóż, przyznaje sie, moja wina. Raz, kiedy temperatura silnika byla okolo 40 st. celsiusza, musiałem na krzyżowce troszke depnąc na pierwszym biegu, bo auto za mną strasznie szybko sie zbliżało.

Zakręt w lewo, pedał w podłodze na jedynce. Jak nim zaczeło telepac, spadek mocy, chmura dymu niebiesko - bialego za mna,

zaraz na pobocze. zgasilem. odpaalilem, i nic. przegazowałem. wrócilo do normy, tak mi sie wydawalo.

Ale w trasie kiedy jechalem juz szybciej. jakieś 100 km/h, auto stracilo moc, ująlem gazu, i sie rozbujało do 140. zmartwilo mnie to bo normalnie buja sie szybciej, i bez takiej przycinki.

Teraz tez nie moge przekroczyc 140, wydaje mi się ze to zależy od preędkosci i obrotow silnika, jakis nie całe 4000.

I co teraz? Zapchana przepływka, zamulony katalizator?

Pozdrawiam i prosze o pomoc.

Opublikowano

I co teraz?

a teraz...

podlacz VAG-a sprawdz bledy i wykonaj logi :cool1:

Opublikowano

Nie wiem czy nie czasami turbo... Ostatnio znajomemu w passacie zaczęło silnikiem telepać, na mocy niby nie stracił ale dymek też się pojawił. W profesjonalnym zakładzie stwierdzono że ugięty jest wałek w turbinie i to jest przyczyna telepania silnikiem. Oprócz wałka stwierdzono tam jeszcze kilka innych ubytków i stąd było np. dymienie.

Opublikowano
  • Autor

Już wiem co bylo winne ( przepraszam ze zawracalem glowe błachą sprawą, jak sie okazało) :decayed:

Okazalo się, że spadł wężyk, jakiegoś czujnika podciśnienia, był luźny, spadł pewnie kiedy wzrosło nagle ciśnienie,

teraz jest na swoim miejscu. Rożnica jest - wrócił moment i moc do normy:) Sprawa banalna.

A tu fotka:

http://www.pejter.republika.pl/spadniety_wezyk.jpg

Pozdrawiam :good: