Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] DYNOLICIOUS - program do pomiaru przyspieszenia, przeciążeń, itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Nie wiem czy dobry dział wybrałem :embarrassed: ale ciężko było mi dopasować. Pomyślałem, że każdy rezający chipy i inne modyfikacje będzie zainteresowany. :mysli:

W każdym razie ostatnio śmigałem sobie na moto i testowałem przyspieszenia 0-100 km/h na podstawie GPS'a. Pomyślałem, że na bank powstał jakiś programik, który potrafiłby zautomatyzować ten proces pomiarowy, mógłby składować wyniki w celu porównania z innymi czy też po rezanku pozwalałby na jako tako dokładne oszacowanie czy są wymierne efekty np. chipa :-)

Jestem użytkownikiem iPhone'a wiec programu szukałem na tą właśnie platformę. Znalazłem kilka programów ale jeden spodobał mi się najbardziej.

Mianowicie Dynolicious - http://www.dynolicious.com/index.php

Programik działa na platformie iPhone oraz Blackberry. Prezentuje się dość przyjemnie graficznie a możliwości ma naprawdę spore.

Właściwości:

- pomiar przyspieszenia z czasami w przedziałach co 10km/h

- szacowane czasu i prędkości w podziałce na 60'; 330'; 1/8 mili; 1000m; 1/4 mili

- prędkość maksymalna

- maksymalne przyspieszenie (G's)

- wyestymowana na podstawie danych samochodu moc silnika, moc na kołach

- wykresy przeciążenia, mocy, prędkości

- możliwość dodania kilku-kilkunastu pojazdów i prowadzenie pomiarów dla każdego z nich

Programik naprawdę fajny, trzeba dobrze skalibrować telefon, stosować się do poleceń w instrukcji (bardzo ważne, pozwala to na otrzymanie realnych pomiarów). Z początku mierzyłem bez czytania instrukcji i program świrował. Pokazywał mi przyspieszenia np 0-100 w 50 sek lub odwrotnie w 3,5 sek :-) w 2.5 TDI :-) :polew:

Ogólnie to fajnie byłoby jakbyście tutaj w miarę możliwości umieszczali swoje wyniki. Ja dziś/jutro postaram się zapodać swoje :-)

Dajcie znać czy ktoś z Was to już testował lub używa i jakie macie wrażenia :-)

Opublikowano

Zassam napewno ,ale najpierw muszę załozyć konto , zakupić karte na appstore , mam iphona juz dluzszy czas ,ale meczy mnie ten cały bałąga wokół appstore. Pozdrawiam. P.s. Programik wygląda bardzo fajnie , zobaczym.

Opublikowano

Zachęcony tematem poszukałem innych programów. Znalazłem program GPS Performance , który działa na palmtopie. Nie posiada on tyle funkcji ale najważniejsze,że działa :) . Wystarczy wpisać nazwę w google i z pewnością odnajdziecie w sieci. Jeżeli ktoś ma możliwość porównania tych programików z np. Gtech'em to ciekaw jestem wyników.

Opublikowano
  • Autor

Hej,

Ja niestety palma juz nie posiadam, ale programik o którym piszesz używa moja siostra na motorku. Chwali go sobie. Tyle wiem, jak bede mial okazje potestowac to dam znac co i jak.

Wracajac do programikow na moja platforme, to testuje jeszcze program Car Track. Jest mniej rozbudowany od Dynolicious ale za to latwiejszy i wygotniejszy w uzyciu.

Opublikowano

A jak tam wyniki pomiarów?? Trzeba podawać wagę?? Jesli tak to warto wtedy zważyc auto. pozdr.

Opublikowano
  • Autor

W dynoliciuous trzeba podawac wage auta, w car track nie trzeba.

Waga nie jest problemem, wiecej klopotu moze sprawic koniecznosc podania Drivetrain Loss (wydaje mi sie, ze to wskaznik utraty mocy na kolach, znalazlem w necie, ze A4 Quattro ma ten wskaznik okolo 20-25%)

Wyniki jako takie mam ale jeszcze nie udalo mi sie uzyskac pomiarow powtarzalnych. Nie mialem czasu nad tym posiedziec (pojezdzic :-) )

Jak uda mi sie uzyskac conajmniej 3 wyniki pod rzad w miare jednakowe to dam cynk co i jak :-)

Opublikowano

A czy istnieje jakis taki program na telefon z symbianem?? Mam e66...