Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana sprężyn seryjnych na obniżające

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Amoreux masz warsztat który to zrobi? jak nie to w Poznaniu LPM, mi TEINA tam zakładali - zakład OK i cena też nie wygórowana. Jak by co to PW.

Sorry za OT :)

Opublikowano

u ojca w firmie mam mechanika co mi wszystko robi w audicce ;p mam nadzieje, że z tym też da rade ;) napisz tutaj lub na PW ile Cię to kosztowało ;)

Opublikowano
  • Autor

ja zakladam na seryjne amorki na razie, o zalozenie sie nie boje bo mam wlasny serwis samochodowy wiec kiedy mi sie umysli to beda robic, pojezdze jakis czas i sie zobaczy, tez jestem zdziwiony terminem realizacji bo przez telefon mowil ze nie maja na sklepie ale kazal wyslac e-maila z danymi i odpisal mi ze jednak je maja i dzis wysylaja

Opublikowano

a jak padną amory to na jakie chcesz zmieniać?

Opublikowano
  • Autor

na razie sam nie wiem moze kupie te monroe jak bede je zmienial to wtedy pewnie zaloze nowego posta na forum i bede czekal na propozycje

Opublikowano

ja mam dylemat na maxa czy zrobić jak Ty czy walić w komplet FK lub MS-TECHNIX

Opublikowano
  • Autor

ja zdecydowalem sie na eibacha bo czytalem juz troche postow i nikt nie zalowal zakupu, w planach bylo tez kw i weitec ale po co przeplacac

Opublikowano

poza tym pozostaje jeszcze kwestia tego po ilu padną amory oryginalne ;) jedni mówią, że po kilku dniach padają a inni przyjechali juz kilkanaście tys km :)

Opublikowano

To zalezy w jakim stanie sa przed zmiana sprezyn, ja im daje 20-30k km w zaleznosci od felg/drog.

Opublikowano

Ja serię wykończyłem po 120 tkm na 16'', na TEINie zrobiłem już 34000 z czego 10 tkm na 18'' i nie mam negatywnych uwag.

Opublikowano

20-30 tkm to ja robie przez 2 lata :D na amorach mam po 80% i na jednym lewym tylnym 65%

Opublikowano

Hihi, ja w 2 lata 140 tkm ale głównie trasa Poznań - Kalisz

Opublikowano
  • Autor

ja robie 15 tkm rocznie wiec jakies 2 latka pojezdze chyba ze bedzie mi malo to szybciej sie je wymieni

Opublikowano

decyzja podjęta ! :) już poszedł mail do Prince z zapytaniem o termin realizacji zamówienia na sprężynki :) jak odpiszą to albo zamawiam albo poczekam aż wrzucisz zdjęcia :)

Opublikowano
  • Autor

czyli jednak eibachy, ja moje bede montowal albo w poniedzialek ale raczej dopiero w piatek bo z czasem slabo stoje a poki co to autko jest u lakiernika bo sie dokladki maluja, zrobie fotki przed z wymiarami i po zalozeniu springow

Opublikowano

elegancko :) Ja mam teraz jeszcze sesje, więc poczekam na zdjęcia ;)[br]Dopisany: 17 Czerwiec 2009, 13:24_________________________________________________no już miałem zamawiać eibachy i dostałem oferte FK High Tec za 1200 zł! aż żal nie skorzystać :((( normalna cena to około 1500zł

Opublikowano

Dobra cena :good:

Opublikowano

no biore ten zestaw FK :) co będzie to będzie ;) przynajmniej inni użytkownicy forum się dowiedzą czy to coś warte, bo na razie o FK nic konkretnego nie wiadomo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

do mnie dzis towar dotarl jak bede mial czas to montaz, pewnie za tydzien w piatek dopiero zgodnie z tym co mowilem porobie kilka fotek[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2009, 17:34_________________________________________________zgodnie z tym co mówiłem dodaje zdjęcia przed założeniem i po modyfikacji, ja jestem bardzo zadowolony z efektu, przód siadł niecałe 3 cm, a tył niecałe 2, z tego co wiem to jak pojeżdżę trochę to jeszcze z pół centa pójdzie w dół, ogólnie autko jest sztywniejsze, nie kołysa się jak na serii, trochę komfort spadł, ale nie tak bardzo, oto zdjęcia:

przed:

c5663b09dc127e63m.jpg

po:

ecdda4edc8cfb0b1m.jpg

więcej zdjęć:

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_awx_moja_a4_aktualizacja_26062009_nowe_foty_1st_page-t22980.0.html

Opublikowano

no teraz to elegancko siedzi :) fajnie, że tył usiadł trochę wyżej niż przód to się elegancko wyrównało (bo zawsze przód wyżej sterczy 1 cm :P )

ja czekam na moją paczuszkę ;)