kdred Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Witam. Panoowie i panie. Rozkladam rece z moja usterka, a mianowicie Pedal hamulca zapada sie prawie do konca, jak jade tarcza zaczyna dzwonic jakby abs sie wlaczal i pod pedalem tez delikatnie to czuc , Hamulce grzeja sie do czerwonosci, pedal ucieka nawet bywa ze skokami podczas zwalniania. Dodam ze zaczelo sie to przy zuzytych klockai i teraz jak zalozylem nowe ciagle sie dzieje. Teraz opowiem co zrobilem Przede wszystkim bylem na dwuch stacjach naprawczych Norauto i Premio auto zmienili mi gumki w przednich zaciskach testowalem pompe tzn zacisnalem wszystkie wezyki wprzy zaciskach i pedal stal twardo, pozniej puszczalem kazdy zacisk i dopuki nie poscilem wszystkich pedal nie opadal. przeczyscilem wszystkie zaciski . No i rozkladam rece . Pomocy
augustA4 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Sprawdz czy cylinderek się nie zapiekł. to że tarcze rozgrzewaja sie do czerwoności moze byc spowodowane zapieczeniem cylinderków.
kdred Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 wszystkie zaciski czyscilem gruntownie to nie wchodzi w gre.
augustA4 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 czyli cylinderki poruszają sie luźno tak? Rozumiem że układ masz odpowietrzony? Grzanie tarcz powoduje nie powracający cylinderek. powrót cylinderka realizowany jest poprzez gumkę uszczelniająca cylinderek. Kiedyś miałem problem grzania sie tarcz przez to że pękł przewód hamulcowy w środku tzn przepuszczał ciśnienie do cylinderka lecz nie puszcal go z powrotem.
kdred Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 uklad odpowietrzony cylinderki wracaja plyn czesciowo wymieniony\ powiedzcie gdzie jest bezpiecznik ABS i czy jego wyjecie oznacza wylaczenie abs?
staniek Opublikowano 16 Czerwca 2009 Opublikowano 16 Czerwca 2009 Bezpieczniki związane z ABS są chyba ze trzy http://www.a4-klub.pl/smf/schemat_bezpiecznikow_do_a4_aeb_18_t_b5_prosba-t35108.0.html;msg406921#msg406921 Nie mam pojęcia który wyjąc (czy od sterownika, czy od pompy???). Pozdr
kdred Opublikowano 16 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2009 No panowie zaczynam chba do czegos dochodzic . kolegi link mi troche pomogl wiec sprawa wyglada tak jak wyjme bezpiecznik urzadzenia przeciwblokujacego ABS to pedal jest ok i nic sie takiego niedzieje pomijajac fakt ze swieci mi sie cala deska rozdzielcza i krzyczy ze ABS nie dziala. Ale pedal sie nie zapada i hamulce dzialaja jak nalezy. Wyjecie sterownika ABS nic nie zmienia. Podlaczylem do VAG-a i test wyjsc wykryl mi uszkodzony modul sterujacy kod 65535i pokazuje sie w bledach , kasuje ten blad wylaczam i wlaczam stacyjke i jest jakby ok poza tym ze hamulce sa jak w temacie , w bledach waga jest "Brak Bledow" jak tylko zrobie test wyjsc znowu sie pojawia ten blad. Kolejna sprawa to ze przy tescie wyjsc pojawia sie jeszcze nieznane wyjscie kod 3328. Noo tyle sie dowiedzialem macie jakies pomysly jak sie do tego zabrac? [br]Dopisany: 16 Czerwiec 2009, 17:51_________________________________________________Zapomnialem dodac na silniku pokazuje sie blad 18259 ??? I co i jak i gdzie ? Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi