Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Przewód od elektrozaworu - który

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

potrzebuję wiedzy na temat koloru kabla w stacyjce od elektrozaworu,

potrzeba jest aby zamontować sensorową blokadę zapłonu.

pozdrawiam

Opublikowano

trochę nie wiem o jaki przewód Ci chodzi bo jeśli myślisz o elektrozaworze N109 w pompie wtryskowej to do niego idzie zasilanie ze sterownika kablem czarno-białym a nie z kostki stacyjki ale żeby ostudzić Twoje zapały to takie zabezpieczenie (odcięcie zasilania na N109) jest o d*pę rozbić gdyż na N109 wystarczy podać plus bezpośrednio z akumulatora i hula aż miło. Powiem jeszcze więcej, nawet jak na przewodzie z kostki stacyjki odetniesz zasilanie sterownika silnika to dostanie on i tak zasilanie właśnie poprzez podpięty na krótko N109 a immobiliser złodzieje obchodzą bez problemu - diesla jest trudno zabezpieczyć, jemu do odpalenia naprawdę niewiele trzeba - paliwo, dopływ powietrza, zasilanie poprzez np. N109 i sygnał z czujnika G28.

Opublikowano
  • Autor

W instrukcji jak otrzymałem mam m.in napisane aby podpiąć "do przewodu sterującego elektrozaworem"

Więc o jaki kabelek im chodzi ?

Blokadę kupiłem o taką (może nie powinienem tego pisać lecz zabezpieczeń własnej roboty będę miał jeszcze inne więc spoko :) )

http://www.allegro.pl/item658916728_sensorowa_blokada_zaplonu_multiblok_atest_polski.html

może to pomoże w rozpoznaniu o jaki przewód chodzi.[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2009, 21:38_________________________________________________

nawet jak na przewodzie z kostki stacyjki odetniesz zasilanie sterownika silnika

a jaki to kabelek może o niego właśnie chodzi.

Zabezpieczenie i tak będzie zakładał mi elektryk ale musi właśnie wiedzieć o jaki kabelek chodzi w tej stacyjce

Opublikowano

jeśli chodzi o zapis "do przewodu sterującego elektrozaworem" to chodzi o czarno-biały idący do N109 z ECU ale to jest taki pic na wodę z tym zabezpieczeniem, każdy kto ma pojęcie to obejdzie łącząc N109 na "krótko" z akumulatora a do pokonania tego zabezpieczenia wystarczy kawałek kabelka.

Jedno mnie tylko dziwi, przecież z tym "super" zabezpieczeniem jest schemat więc co się martwisz za elektryka, on jest od tego jak d...pa od s...nia aby się znać na schematach.

Chodzi o ten elektrozawór i kabelek nim sterujący :

2bc6afb9acffe39am.jpg

Opublikowano
  • Autor

Ok thx, będę szukał innego sposobu niż pod elektrozawór