Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Paliwo przemysłowe - co to?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy w PL występuje takie coś ale np. we Francji i Szwecji jest takie coś jak paliwo przemysłowe( nie do kupienia na stacji) - jest dużo tańsze bo normalny ON kosztuje w szwecji ok 4,5zł a takie paliwo mogę mieć za ok 1,8zł :naughty: Koledzy mówią że to zwykły ON tylko że dla przemysłu(w szwecji używają go na statkach rybackich) i jest tańszy bo bez podatku a kolor to przez to żeby nie zalewać go do zwykłych samochodów.

Czy ktoś o tym wie? Pytam bo znajomy to kupuje po 100 litrów miesięcznie i leje do Mazdy 6 2.0 w dieslu, zrobił na tym już ze 40tk i mówi że nie czuje różnicy.

Opublikowano

Nie wiem jak u Ciebie, ale np w Belgii i Francji często jest kontrolowane paliwo, także jak Cie drapną to mnóstwo "smrodu" z tego ;)

Opublikowano

To jest prawie to samo paliwo co lejemy do baku tylko inaczej opodatkowane i stąd ta cena...

Poczytaj tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t75428.0.html;highlight=shell. Jest gość co ma wirówkę i sprawdza różne paliwa...

Opublikowano

Ja mam kolesia ktory leje cos podobnego do A6 tyle ze dolewa do tego Octan Boostera.Wiec bulk_1986 kupuj i lej ale dolewaj uszlachetniaczy,niedosc ze czyscza wtryski to i daja kopa o kilka oktan.Jedna buteleczke mozesz rozlac na ok 100litrow paliwa i bedzie git.My w UK mamy np cos takiego: http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_274559_langId_-1_categoryId_165750#dtab

Opublikowano
  • Autor

Wiem, że we Francji często kontrolują paliwo bo byłem tam 2 miechy i mieliśmy w firmie paliwo przemysłowe ale do samochodów zabronili lać :tongue4:

W szwecji przez lata jeszcze nie miałem najmniejszego kontaktu z policją a co dopiero kontrole paliwa :kox:

Właśnie ten koleś mi mówił że nie ma różnicy żadnej oprócz ulgi podatkowej a jego teść pracuje w porcie i sprzedają te paliwo że głowa mała :evil: