Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Zapach płynu chłodniczego z nawiewu plus lekko grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jwt. Jakiś czas temu znalazłem trochę płynu chłodniczego w nogach pasażera. Wsypałem uszczelniacz i płynu już nie ubywa, wszędzie sucho, pozostał za to smrodek i lekko działa ogrzewanie, chociaż nie powinno. Zdjąłem schowek - sucho. W komorze silnika - sucho. Ki diabeł?

Wymianę nagrzewnicy traktuję jako ostateczność, co jeszcze mogę sprawdzić w domowych warunkach? Skąd to lekkie grzanie?

PS Co jest pod filtrem kabinowym?

Dzięki za wszelką poradę,

PW

Opublikowano

Pod filtrem kabinowym (przeciwpyłkowym) jest klapa która zamyka dopływ powietrza do kabiny w przypadku obiegu zamkniętego pod tą klapą jest wentylator który możesz wyjąć rozbierając schowek ( wentylator trzyma się na trzech torxach rozmiaru nie pamiętam ) ale tam chyba nie ma co szukać przyczyny, a to że masz delikatnie podmuch ciepłego powietrza to może ten wypływający płyn z nagrzewnicy zalał ci silniczek sterujący ciepłym/zimnym powietrzem, zrób może test na klimatroniku zobacz czy nie masz błędów

Opublikowano
  • Autor

W klimatroniku nie sprawdzę, bo nie mam klimy ;) Dzisiaj za to mi pół chłodnicy wyciekło na tapicerkę u pasażera - być może to dlatego, że odruchowo włączyłem ogrzewanie, ale... znów zdjąłem schowek - płyn cieknie jakby zza radia. Mokro jest na nawiewie na stopy pasażera. Nie obejdzie się bez rozbiórki całości... Zna ktoś może fachowca, który podejmie się wymiany nagrzewnicy w Warszawie, najlepiej wschodniej i nie połamie mi deski na pół przy okazji?

Opublikowano

Ten wsypany uszczelniacz zapewne zakleił ci zawór od regulacji ogrzewania-stąd to "delikatne grzanie"

Opublikowano

No to teraz na stówkę masz do wymiany nagrzewnice :( współczuje bo dzisiaj znaleźć dobrego fachowca i żeby jeszcze do tego robił to za rozsądne pieniądze to graniczy z cudem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście to nagrzewnica była - ciekła prawie na całej szerokości spawu. Wymieniona i śmiga chłodne powietrze aż miło ;)