Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Alarm SUPER FORTECA a krańcówka drzwi problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam alarm w moim b5 super forteca z identyfikatorem. Lecz od pewnego czasu świruje mi któraś z krańcówek drzwi (niewiem która), ponieważ ciągle załącza mi się opcja "antyporwanie" czyli otwarcie i zamknięcie drzwi w czasie jazdy. Gdy mam zapalony silinik i stoję w miejscu nic się nie dzieje, a gdy jadę czyli są jakieś wstrząsy to zaczyna mi ciągle migać dioda że "antyporwanie".

Mam pytanie jak zdiagnozować która to krańcówka oraz gdzie one są umiejscowione ? Proszę o pomoc (jestem ze śląska może ktoś wie jak to zrobić i ma czas, ja podjadę).

Dzięki

Opublikowano

Jak zachowuje się lampka oświetlenia wnętrza ?? Wg mnie jakby zwierał którys styk z zamkach to zapalała by się lampka... To wygląda na problem z samym alarmem lub jego podłączeniem. Krańcówki reagujące na otwarcie drzwi są dla przednich drzwi w zamkach, dla tylnych standardowo - na wierzchu, widoczne po otwarciu drzwi.

Opublikowano
  • Autor

Lampka jest wporządku, zatem chyba coś z samym alarmem, jadę jutro do serwisu bo chyba sam nic nie poradze.[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2009, 10:41_________________________________________________Ok już wszystko jasne, okazało się że mikrostyk od alarmu który jest odpowiedzialny za to czy klapa przednia jest otwarta czy też nie był zaśniedziały, teraz już jest okey :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam :hi:

Mam taki sam alarm w mojej A4 i od jakiegoś czasu gdy alarm jest uzbrojony i autko stoi nie ruszane (nawet w garażu) samoistnie się załącza, wyje przez ok. 30 sekund i wyłącza się. Taka sytuacja powtarza się co parę godzin gdy alarm jest uzbrojony a autko nie ruszane.

Szukałem trochę na necie i dowiedziałem się że jeden z czujników dodatkowych (może ruchu czy ultradźwiękowy?) jest najprawdopodobniej uszkodzony.

Czy ktoś posiada może schemat podłączenia takiego alarmu? Jak to naprawić? :([br]Dopisany: 06 Styczeń 2010, 21:55_________________________________________________

Witam :hi:

Mam taki sam alarm w mojej A4 i od jakiegoś czasu gdy alarm jest uzbrojony i autko stoi nie ruszane (nawet w garażu) samoistnie się załącza, wyje przez ok. 30 sekund i wyłącza się. Taka sytuacja powtarza się co parę godzin gdy alarm jest uzbrojony a autko nie ruszane.

Szukałem trochę na necie i dowiedziałem się że jeden z czujników dodatkowych (może ruchu czy ultradźwiękowy?) jest najprawdopodobniej uszkodzony.

Czy ktoś posiada może schemat podłączenia takiego alarmu? Jak to naprawić? :(

Czy ktoś mi pomoże??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spróbuj zadzwonić do producenta alarmu, powinien udostępnić aplikację .... o ile się nie mylę to musisz wpisać w google: AMT.

Opublikowano

Wielkie dzięki kolego :notworthy: właśnie tego szukałem, teraz sprawdzę wszystko według schematu :>

Pozdrawiam