Bartass_1 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Opublikowano 25 Czerwca 2009 No Panowie, czasz przedstawić moją "porszawę" ;p POLO 86c 2f koniec 1992r. Silnik 1.0 45km, najzwyklejsze polo kombi z pomarańczowymi kierunkami na stalówkach..Autko zakupiłem 2 lata temu jako mały krążownik po polach. Auto nie było zadbane.. Sprowadzone z Niemiec, w środku nie było za czyste. Plusami auta było to, że nie miało rdzy, buda zdrowa, silniczek i reszta pracowała bardzo dobrze. Minusem poza brudnym środkiem był uszkodzony tylny błotnik ( wgnieciony ) i załamany wlew paliwa, przez co po zatankowaniu więcej niz 5ciu litrów paliwa ciekło z baku . W niemcowni błotnik został zrobiony na sztukę i widać na nim pierwsze oznaki rudego. W polówce po zakupie zrobiłem: przepolerowałem cały lakier wymiana paska rozrządu wymiana oleju wymiana wszystkich gum na tłumiku wymiana siatki na łaczeniu tłumików wymiana amortyzatorów przód i tył wymiana sprężyn wymiana przednich wahaczy ( Febi ) wymieniłem tulejki na tylnej belce ( Febi ) tarcze i klocki ( Brembo ) Przez zimę wygłuszyłem całą polówke ( został bagażnik ) Wiosną wymieniłem: płyn chłodniczy płyn hamulcowy cylinderki tylnych hamulców szczęki hamulcowe do zrobienia został mi tylny błotnik, na którym wylazł rudy Tak jak wspominałem auto będzie mi służyć do zabaw CA. W ramach tego podziałałem kilka kroków. Mianowicie: Nowe fotele z Forda Probe.. Druga wersja fotele skórzane w pełnej elektryce.. W najbliższym czasie będę adoptował tylną kanapę Co do instalacji CA to wygląda ona obecnie tak: W czasie prac. Drzwi. Obecnie została mi do zrobienia zabudowa bagażnika, wiem, że piec już się nie zmieni więc można zacząć działać Do obicia są jeszcze boczki przednie, bo też nie wiedziałem jaki kolor foteli kupię. Od strony wizualnej z zewnątrz : wymieniłem kierunki na białe pozbyłem się szwabskich naklejek zrobiłem ślizgi zderzaków w planie jest gleba mam też zakupiony komplet listew bocznych, jeśli zdecyduję się na montaż to wraz z bagażnikiem dachowym. Będę coś mieszał z felgami, apetyt rośnie w miarę jedzenia ( myślę o kilku modelach.. BBS RS, RM, Schmidt Th line, ATS CLASSIC ) Obecnie polo śmiga na felgach Ronal Votex i oponkach 195/45/14 Mały incydent na autostradzie.. Jak już wspomniałem pracy będzie jeszcze od groma.. Sukcesywnie będę dodawał fotki komentarze mile widziane.
Bartass_1 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2009 tak. Obecnie prace "toczą się w środku". Muszę dopieścić sprzęt, żeby to zagrało jak należy Planuję położyć nowy lakier, wrzucić glebę i inne felgi.. takie plany od strony zewnętrznej
Rekomendowane odpowiedzi