Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 '00] Przeróbka ori xenonów na Bi-xenon ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadłem na pomysł polepszenia oświetlenia i postanowiłem, że w miejsce żarówki H7 od świateł drogowych wstawię jakiś zestawik HID.

Wydaje mi się, że nie powinno być z tym problemu ale ciekawy jestem czy ktoś miał podobne plany i czy udało się to wdrożyć :question:

Może napotkał jakieś niespodziewane trudności.. a może są dostępne takie przetwornice które obsłużą dwa palniki bo tak zamienił bym starą i nie ma problemu z umiejscowieniem tylko dodatkowy przewód i żarnik :question:

Opublikowano

Podlaczam sie pod pytanie ale do B6:)

Opublikowano

Po pierwsze bi-xenon, to jeden żarnik z przesłoną, która w momencie przelączenia na drogowe otwiera się. W naszym przypadku trochę sobie tego nie wyobrażam - jadąć nocą w trasie włączać i wyłączać drogowe (wzależności od potrzeb) i za każdym razem inicjować proces odpalenia żarników - wtedy starter chyba długo nie pociągnie.

Opublikowano
  • Autor
Po pierwsze bi-xenon, to jeden żarnik z przesłoną, która w momencie przelączenia na drogowe otwiera się.

Zgadza się w oryginale jest z przysłoną ale jak miałem nazwać cel moich zamierzeń - podwójny xenon :question: .. ale o taki właśnie pseudo-BI-xenon mi chodzi, zamiast oświetlać drogę jak do tej pory mogłoby świecić ok. 4x3000lm będzie niezły efekt.

W naszym przypadku trochę sobie tego nie wyobrażam - jadąc nocą w trasie włączać i wyłączać drogowe (w zależności od potrzeb) i za każdym razem inicjować proces odpalenia żarników - wtedy starter chyba długo nie pociągnie.

Masz to poparte jakimś doświadczeniem lub chociażby teorią czy to tylko Twój domysł :question:

Jeżeli kupujesz nowe auto na xenonach to czy krótkie dystanse i wł. świateł kilkadziesiąt razy dziennie jak to robią np handlowcy powoduje uszkodzenie czegoś, mówi się że xenony są o wiele trwalsze od zwykłych żarówek a nie wspomina się nic o zależności między trwałością a częstym uruchamianiem :question: Myślę, że są do tego przystosowane bez negatywnych skutków ale to mój pogląd.

Zastanawiam się tylko gdzie mam upchać drugą przetwornicę i faktycznie, kto ma rację - czy częste wł/wył może negatywnie wpłynąć na żarnik tudzież przetwornicę :question:

Opublikowano

No niestety nie podpieram swojej wypowiedzi żadnym konkretnym doświadczeniem ani specjalistyczną wiedzą :wink: Generalizując - częste włączanie i wyłączanie urządzeń elektronicznych skraca ich żywotność, ale nie wiem w jakim stopniu w przypadku instalacji ksenonowych. Osobiście nie narzekam na zasięg i moc świateł drogowych, więc dodatkowy koszt IMHO jest zbędny. :rolleyes:

Opublikowano

Cilek nie zajmuj się pierdołami. z pewnością autku możęsz inne przyjemności zagwarantować.