Jump to content
IGNORED

[B5 ALL] Problem Vag com 409

A4 siano

Recommended Posts

witam wszystkich mam taki problem otoz podłaczylem dzis VAGa 409 pod autko i niby wszystko dobrze zainstalowane a tu jakis błąd.. :no: Otóz przy opcji autoscan programik sprawdza mi błedy: address 1:engine, address 2... az tu nagle mi wyskakuje: Sorry! This function requires VAG-COM to be registered and activated. please contact... itd i dalej jakis kod aktywujący.,,, o co chodzi? na poczatku idze a potem. :mysli:,, co zrobic zeby to hulało jak trzeba? albo jak daje : Select control module np. 35-Centr. locks to pochwili mi wyskakuje: no response controller. Wielkie dzięki naprawde za kazda pomoc dopiero zaczynam przygode z Vagiem i narazie to czarna magia dla mnie :blink:

masz nie zarejestrowana wersje :gwizdanie:

Witam

Jeśli chodzi o VAG-CON 409 to sprawa wygląda następująco:

Vag-Com Crack 409 to trzy pliki: d1.bin, d2.bin, d3.bin które trzeba

skopiować do katalogu VAG-COM, tylko problem polega na tym, iż

po pewnym czasie (dość krótkim 1-3 min) pliki zostają zdeaktywowane

i VAG-COM wrzeszczy, że nie jest zarejestrowany. Rozwiązaniem jest

np. program X-starter który potrafi "podgrywać" w/w pliki do katalogu

VAG-COM np co kilkanaście sekund, co powoduje, że VAG-COM nie ma

czasu na deaktywację plików licencyjnych, bo ciągle dostaje nowe pliki.

:) :> :polew:

Pozdrawiam

Rafał

Witam

Z tego co mi wiadomo nie da się aktywować VAG-COM 409 tak jak 311. Za pomocą ciągu znaków.

No chyba, że się mylę to proszę o takiego VAG-COM 409 :) :>

Pozdrawiam

Rafał

mozesz kupic w Ross-Tech licencje i masz wszystko , nie popieramy piractwa :no:

to co i jak wyzej bylo juz opisane

mozesz kupic w Ross-Tech licencje i masz wszystko , nie popieramy piractwa :no:

Do amatorskiego wykorzystania to spory wydatek http://www.vag-com.pl/oferta.htm (min 1600 PLN)

A nie ma co się oszukiwać, że przeważająca większość "forumowiczów" używa pirackiego vag-com.

Że tak zapytam a Ty odzim kupiłeś kabel i licencję Ross-Tech, czy może płacisz za każde podpięcie

u mechanika do sterownika silnika około 100 PLN ?? A może jednak na pirackim VAG-COM jedziesz ?? :polew: :laghing2:

Pozdrawiam

Rafał

witam wszystkich mam taki problem otoz podłaczylem dzis VAGa 409 pod autko i niby wszystko dobrze zainstalowane a tu jakis błąd.. :no: Otóz przy opcji autoscan programik sprawdza mi błedy: address 1:engine, address 2... az tu nagle mi wyskakuje: Sorry! This function requires VAG-COM to be registered and activated. please contact... itd i dalej jakis kod aktywujący.,,, o co chodzi? na poczatku idze a potem. :mysli:,, co zrobic zeby to hulało jak trzeba? albo jak daje : Select control module np. 35-Centr. locks to pochwili mi wyskakuje: no response controller. Wielkie dzięki naprawde za kazda pomoc dopiero zaczynam przygode z Vagiem i narazie to czarna magia dla mnie :blink:

po prostu trzeba wykupić licencję i po bólu

(rav) jak chcesz sie podlączyc za 100 pln u mnie to wpadaj , kabelek szybko sie zwroci , jak chcesz amatorsko sobie uzywac to nie potrzebujesz pełnej wersji i tyle