Jump to content
IGNORED

[B5 ADR] Wraz ze wzrostem obrotów silnika klima zaczyna wyć

szyMarek

Recommended Posts

Witam.

Od jakichś dwóch tygodni mam następujący problem. Podczas jazdy bez klimy wszystko jest tip top. Natomiast jak załączę klimę, to podczas zwiększania obrotów silnika zaczynam słyszeć narastające wycie. Podczas jady wygląda to tak, jakbym miał w samochodzie turbodoładowanie :) Myślicie, że może to być sprzęgło kompresora? :/

myśle że to będzie sprężarka :cool1:

raczej na pewno sprężarka. Podjedź do speca póki jeszcze w ogóle działa. Powiedz jeszcze a jak z klimą, chłodzi bez zarzutów?

Witam - czy zlokalizowałeś już usterke i naprawiłeś bo chyba mam ten sam problem .

Pozdrawiam

Nie, jeszcze się za to nie zabrałem. Mam teraz łożysko w przednim kole i tylne amory do wymiany :/ Ale zajmę się tym pewnie w okolicach środy.

lozysko sprezarki na wykonczeniu

Czy można to w jakiś sensowny sposób wymienić? Tzn łożysko. Szukałem rysunków złożeniowych sprężarki ale nie mogę znaleźć.

Witam - czy zlokalizowałeś już usterke i naprawiłeś bo chyba mam ten sam problem .

Pozdrawiam

Nie, jeszcze się za to nie zabrałem. Mam teraz łożysko w przednim kole i tylne amory do wymiany :/ Ale zajmę się tym pewnie w okolicach środy.

lozysko sprezarki na wykonczeniu

Czy można to w jakiś sensowny sposób wymienić? Tzn łożysko. Szukałem rysunków złożeniowych sprężarki ale nie mogę znaleźć.

jesli masz smykalke mechanika to pewno mozna

ja swoja sprezarke oddadlem do serwisu klimatyzacji i w zeszlym roku naprawili mi to (jesli dobrze pamietam) za 250 zl

Może się przyda :>

445fb665dbb48e14m.jpg

Która to wersja ETKI?