Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFY] Zgasł i nie odpalił

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podpowie mi ktoś dokładnie jak się dostać do pompki paliwa żeby ją sprawdzic?

wbagazniku,podnies mate,tak,jakbys wyjmowal zapasowke i pod mata-blizej tylnych siedzen-jest pokrywa-chyba na trzy sruby-pod spodem masz pompe paliwa
Opublikowano
  • Autor

Podłaczyłem akumulator probowałem zadoptowac przepustnice poczekałem 1 minutę wyłaczyłem zapłon właczyłem ponwonie i porobowałem odpalić i nic. Za każdym razem jak przekręce zapłon to mi wyje cos przy przepustnicy co to?

2. W pompce paliwa w bagażniku sa cztery piny pod ktorymi powinno byc napięcie po przekręceniu zapłonu? Ma moze ktoś opis pinów??

Opublikowano

Podłaczyłem akumulator probowałem zadoptowac przepustnice poczekałem 1 minutę wyłaczyłem zapłon właczyłem ponwonie i porobowałem odpalić i nic. Za każdym razem jak przekręce zapłon to mi wyje cos przy przepustnicy co to?

2. W pompce paliwa w bagażniku sa cztery piny pod ktorymi powinno byc napięcie po przekręceniu zapłonu? Ma moze ktoś opis pinów??

za kazdym razem,kiedy przekrecisz kluczyk-przepustnica otrzyma sygnal od ECU i to powoduje reakcje modolu wolnych obrotow-nie powinno to wydawac zadnych niepokojacych dzwiekow,powinno byc cos jakby ciche tyrkniecie,ale nie wycie.... :mysli:

co do pompy-po przekreceniu zaplonu powinienes slyszec,jak zaczyna pompowac paliwo na start i przestaje,zaczyna ponownie dopiero w momencie uruchomienia silnika-jesli przy starcie nic nie slyszysz-moze byc wina pompy-choc w AHLu,jak mi walnal modol wolnych obrotow-tez nie moglem odpalic,ale do tego obroty,jak juz odpalil-same wzrastaly nawet do 3-4 tys- u nie po wymianie calej przepustnicy-wrocilo do normy-sprawdz pompe najpierw,wskocz do bagaznika i ktos niechprzekreci kluczyk,bedziesz slyszec,czy ruszyla,czy nie...

Opublikowano
  • Autor

ODPAlił. Powód - zasniedziałe styki wtyczki pompy paliwa. Wyczyściłem i pali.

TYlko ze przepustnica wyje po każdym przekręceniu kluczyka. W sobotę przeczyszczę i spróbuję zrobić autoadaptację.

Opublikowano

wykrec tez modol-tam,gdzie jest gniazdo wtyczki na przepustnicy i tez dobrze wyczysc :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Powodem falowania obrotów jest pęknieta plastikowa rurka :

http://www.wrzuta.pl/obraz/ifZBw7tUAx/p2220188

Gdzie można ją kupić ? Za ile ? Nową czy używkę?

Przy jej odkręcaniu kawłki wpadły do tego plastikowego gniazda czy coś się stanie?

[br]Dopisany: 12 Lipiec 2009, 20:49_________________________________________________CZy można gdzieś przez neta zamówić tą częśc?[br]Dopisany: 12 Lipiec 2009, 21:07_________________________________________________wymieniłem odmę i dalej to samo.....?

Tylko że przepustnica nie chce się zaadoptować , kupić nową czy używke ?

Opublikowano

ja kupowalem nowa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

po tych wszystkich naprawach teraz mam problemy z rana z odpalaniem. Odpalam i gaśnie. Dopiero za n - tym razem nie gaśnie. co moze byc?[br]Dopisany: 17 Lipiec 2009, 22:00_________________________________________________Co to za błąd 670 - czyżbym uszkodził przepustnicę?[br]Dopisany: 19 Lipiec 2009, 18:13_________________________________________________Zrobione auto śmiga jak talala. Kuiłem używkę przepustnicę, wyczyściłe, zaadoptowałem i hula.Dzieki wszystkim.