GRazny 5 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 Panowie... umieszczam tu - jak ktoś uważa żeby przenieść to proszę bardzo... Zastanowiły mnie ostatnio różnice w oprzyrządowaniu niby identycznych silników... rozumiem że słupki są takie same (choć nie jestem tego pewien) ale zauważyłem niestety różnice w takich rzeczach jak filtry... mój filtr powietrza jest zdecydowanie (ok. 2 cm) wiekszy od AVF Passata i sporo głebszy... jak się weźmie obydwa w rękę to różnica (mimo paru centymetrów) jest znacząca (objętościowo) podobnie sytuacja mam miejsce z filtrem przeciwpyłkowym... wiem bo przez nieuwagę sprzedających (mimo mojego wskazania na A4 AVF) przysłano mi filtry do Passata AVF... zauważyłem również w temacie spalania że część osób uważa że silniki A4 palą mniej niż VW... zganiam to na kondycję danej jednostki ale temat zastanawiający... czy również Wam są znane jakieś różnice w tym temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek98igo 0 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 kiedys slyszalem w tv pewna osoba powiedziala ze czesci do audi spelaniaja naostrzejsze normy,a pozniej jest vw,seat i skoda...ile w tym prawdy to nie wiem Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRazny 5 Posted July 4, 2009 Author Share Posted July 4, 2009 to też słyszałem... zresztą mam mechaniora z jakimś tam stażem i zawsze mi mówił że te silniki w A4/A6 jakoś inaczej brzmią od Passatów... ja tego nie słyszę ale może... a wracając do tematu to mi chodziło bardziej o różnice konstrukcyjne... dlaczego filtr A4 AVF nie równa się VW AVF... i inne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriuu 2 Posted July 4, 2009 Share Posted July 4, 2009 nie wiem jak ma sie sprawa w przypadku 1.9 TDI ale 2.0 TDI w Audi ma wałki wyrównoważające, a w Passacie nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts