MarcinS4 Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam serdecznie czy ktoś może mi powiedzieć jaki nr. ma mój kompresor kilimy i ewentualnie od jakich silników będzie pasować . Silnik 1,6 rok.prod 1998 74 kw nr nadwozia:WAUZZZ8DZWA115478 . i jeszcze jedno pytanie jakie mam oznaczenie silnika ??? Serdecznie pozdrawiam
Wihajster Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 8D0 260 805D Oznaczenie znajdziesz we wnęce koła zapasowego
MarcinS4 Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Opublikowano 8 Lipca 2009 Ten numer kompresora sprawdziłem na allegro i te kompresory z allegro zupełnie inaczej wyglądają niż umnie to nie jest ten kompresor. Umnie węże są podłączone od góry a ten kompresor co podałeś nr jast podłączany od tyłu. Marcin
MarcinS4 Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Opublikowano 8 Lipca 2009 NIe bardzo rozumiem to po nr vin nie mam możliwości sprawdzić na 100% jaki jest kompresor.
Bart-S Opublikowano 8 Lipca 2009 Opublikowano 8 Lipca 2009 Nie do końca - poprzedni właściciel mógł mieć usterkę kompresora i być może wymieniał tą część poza ASO - wtedy VIN nic Ci nie da. Najprostszy sposób to odkręcić dolną osłonę silnika (kilka śrub, nic wielkiego) i odczytać nr kompresora od spodu (naklejka razi po oczach, nie przegapisz). Natomiast TEORETYCZNIE (wg. ETKI) kompresor dla Twojego silnika (AHL) to 8E0 260 805J Poniżej obrazek - niestety nie wiem czy to 805M (jednostki ADP, ADR, AFY, AEB, AJL) czy Twój 805J (tylko dla AHL)
Rekomendowane odpowiedzi