Opublikowano 8 Lipca 200917 l Witam! Od jakiegoś czasu mam problem z moją A4. Samochód jeździł normalnie ale pewnego pięknego słonecznego dnia zgasiłem go, po godzinie odpaliłem i coś mu odbiło. Od tego czasu obroty na luzie zazwyczaj stoją lekko poniżej 1000 jednak czasami ma takie zachwiania, że spadają poniżej 800 i auto automatycznie przygazowuje do 1100. Poza tym jest jeszcze jeden problem - przy maksymalnym wciśnięciu gazu mniej więcej od 3000 obrotów samochód czasami nierówno przyspiesza, na sekundę przyspieszenie słabnie i wraca do normy. Posiadam VAGa więc mogę zrobić logi do analizy, powiedzcie tylko które grupy(nigdy tego nie robiłem, ale mam nadzieje, że sobie poradzę ) Z góry dziękuję Pozdrawiam
Opublikowano 9 Lipca 200917 l Witam Na początek proponuję dokładnie przejrzeć układ dolotowy(czy nie łapie lewego powietrza) Jeżeli ECU nie ma błędów to logi niewiele wniosą do sprawy(przynajmniej w tym momencie). Pozdrawiam
Opublikowano 10 Lipca 200917 l Autor Hmm, po wypięciu przepływki szarpanie jakby ustało chociaż może to mylne wrażenie bo szarpanie nie zdarzało się zbyt często. Będę musiał dłużej pojeździć z odpiętym przepływomierzem. Nie rozwiązuje to jednak spadku obrotów na luzie. Sprawdzałem dzisiaj świece - jedna była zalana :/ Jaka może być przyczyna?
Opublikowano 11 Lipca 200917 l U mnie szarpalo czasem przy kazdych obrotach - problemem byl przeplywomierz. Doszedlem do tego naciskajac bardzo lekko plastik na przeplywce wtedy autko gaslo, myslalem ze to kabel ale niestety byla to przeplywka. Po wstawieniu nowej nie szarpie i nie gasnie na wolnych. Odnosnie wolnych obrotow: VAG pokazuje jakies bledy?
Opublikowano 11 Lipca 200917 l Autor Błędów na vagu brak, jedyny jaki wyskoczył to ten po odłączeniu przepływki ale po ponownym podłączeniu i skasowaniu już się nie pojawił.
Opublikowano 13 Lipca 200917 l Autor Dzisiaj o mały włos a miałbym wypadek:/ Samochodem zaczeło szarpać, stracił moc i zgasł. Po zatrzymaniu i odpięciu przepływomierza wszystko wróciło do normy, problem z diagnozą chyba sam się rozwiązał... Przepływka do wymiany, mam nadzieje, że to wszystko co się popsuło.