Gromowladny Opublikowano 9 Lipca 2009 Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam panowie mam takie pytanie ile wchodzi oleju do skrzyni biegow szukałem na forum ale jeden mowi ze wiecej drugi ze mniej moze ktos wymieniał to byłbym pewny ile musze kupic dzieki.
OLIVER Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Witam Jeśli Ci nikt nie odpowie to w ASO podajesz dane pojazdu i oni Ci powiedzą Jaki powinien być oryginalny olej i ile wchodzi do skrzyni Jeśli będziesz chciał zalać oryginalnym to i tak na pewno go zakupisz w ASO bo raczej gdzieś indziej go nie dostaniesz wiem z doświadczenia mojego Jeszcze jedno do korka spustowego musi być specjalny klucz operacja nie jest tania ale warto ,wiesz co masz i na czym jeździsz pozdrawiam
.Pablo. Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 Niestety sam klucz do korka oleju kosztuje od 20 do 70zł ja kupiłem na allegro za 20 plus przesyłka oleju do twojej skrzyni wchodzi 2.25 ale i tak musisz kupić 2,5 l no chyba że ktoś ci ćwiartkę sprzeda ja osobiście kupiłem olej Castrola 75W90 taf-x polecany przez chłopaków jest drogi ale olej w skrzyni wymienia się rzadko więc warto odżałować tą kasę i kupić podobno na mobilu były kłopoty z wrzucaniem biegów.
Daimos Opublikowano 10 Lipca 2009 Opublikowano 10 Lipca 2009 co do oleju to zastosuj Castrola taf-x, jest tańszy niż olej z ASO a prawdopodobnie to te same oleje
domelq Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 co do oleju to zastosuj Castrola taf-x, jest tańszy niż olej z ASO a prawdopodobnie to te same oleje Prawdopodobnie Różne oleje ludzie lali i różne efekty były a parametry niby te same Jak nic Ci w skrzyni się nie dzieje to nie zmieniaj, zalecana wymiana jest po 200 kkm. Mi weszło coś ponad 2 litry
Rekomendowane odpowiedzi