Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czy jest w AWX czujnik ciśnienia paliwa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie czy przy silniku AWX jest coś takiego jak czujnik ciśnienia paliwa?.Moje pytanie bierze się stąd że sprawdzałem napięcie na bezpieczniku od pompy paliwa i ma on napięcie zaraz po przekręceniu kluczyka na pare sekund, a po odpaleniu silnika brak napięcia.Sprawdziłem to w drugim aucie i odbyło się to podobnie po przekręceniu kluczyka w stacyjce na krótko pojawia się napięcie słychać przy tym jak pompa paliwa w zbiorniku się włącza i pcha paliwo następnie brak napięcia i po odpaleniu silnika znowu jest napięcie na bezpieczniku.Nie wiem czy jest to sterowane jakimś czujnikiem ciśnienia paliwa , a może jakimś przekaznikiem .Mój problem to to że w pierwszym przypadku auto zapala ale zaraz gaśnie.Czego mam szuka i gdzie ;( Mam nadzieje e w dobrym temacie to pytanie.

Opublikowano

z pompą u Ciebie jest wszystko OK, jeśli gaśnie zaraz po odpaleniu to wina będzie pewnie leżeć po stronie immobilisera, odczytaj najpierw błędy Vagiem aby się upewnić, że to immo.

Opublikowano
  • Autor

Już znalazłem przyczyne dlaczego nie było napięcia na bezpieczniku.Przy silniku jedna z rurek od podciśnienia zeszła z takiej małej jakby banieczki.Jak jeżdże spokojnie to jest ok ale jak przybutuje to tak jakby mu się paliwo kończyło i gaśnie.Wymieniłem pompe spiętrzającą i tandemową ,bez zmian.Jak podłączam Vaga na auto scan to niczego nie znajduje.

Opublikowano

Już znalazłem przyczyne dlaczego nie było napięcia na bezpieczniku.Przy silniku jedna z rurek od podciśnienia zeszła z takiej małej jakby banieczki.Jak jeżdże spokojnie to jest ok ale jak przybutuje to tak jakby mu się paliwo kończyło i gaśnie.Wymieniłem pompe spiętrzającą i tandemową ,bez zmian.Jak podłączam Vaga na auto scan to niczego nie znajduje.

więc nie znasz przyczyny a piszesz, że jest OK, skoro nadal gaśnie a pompy wymienione to sprawdź przekaźnik o nr 109 na obudowie lub 249 bo w A4 ma on inne oznaczenie jak w pozostałych TDI.

Opublikowano
  • Autor
:blink: Nie pisałem że jest ok. Rozwiązałem problem z brakiem napięcia na bezpieczniku nr.28 od pompy paliwa .Myślałem że to jest powód dlaczego gaśnie ale nie lipa nadal :wallbash: Ide sprawdzić ten przekażnik dzięki :hi: