blind1 Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 problem mojej aduni przejawia sie tak ze rozrusznik kreci normalnie i odpala tez normalnie no i gasnie po sekundzie ;( ,po kilku razach zaskakuje normalnie i juz jest ok. nigdy tak sie nie dzialo zawsze odpalala za pierwszym razem. komputer nie pokazuje zadnych bledow wiec nie wiem co moze byc przyczyna takiego zachowania [br]Dopisany: 16 Lipiec 2009, 14:46_________________________________________________prosze o pomoc moze wam tez sie to przytrafilo i wiecie jak temu zaradzic
mstan Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam Takie zachowanie silnika może być związane ze spadkiem ciśnienia paliwa w kolektorze paliwowym. Na początek spróbuj ściągnąć wężyk dochodzący do regulatora ciśnienia na kolektorze paliwowym i zaślep go(podniesie to ciśnienie paliwa o około 0,5 bara).Jeżeli silnik zacznie lepiej chodzić to znaczy że tu należy szukać przyczyny. Pozdrawiam
blind1 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Opublikowano 16 Lipca 2009 ale silnik pracuje ok jak juz odpali, problem jest tylko z odpaleniem go i to nie zawsze
qrek Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 A nie zaświeca ci się jak odpali i zgaśnie kontrolka Immo? (takie autko z kluczykiem). Jeśli tak to poszukaj postów o problemie z immobilizerem - było na forum
blind1 Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Opublikowano 17 Lipca 2009 wiesz ze to moze byc to, zapala sie wlasnie ta kontrolka ale tez nie zawsze. wczoraj jak jechalem do kolegi zeby poweszyl co jej dolega zapalila mi sie dwa razy pod domem i oczywiscie problem z odpaleniem byl. jak juz dojechalem i chcialem mu pokazac o co chodzi kontrolka gasla calkiem normalnie no i odpalal na pierwsze zakrecenie. podlaczyl ja pod kompa i nie bylo zadnych bledow.
qrek Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 U mnie błąd był w sekcji engine - "Engine start blocked by immobiliser" czy coś takiego. Ja jednak stawiam że masz problem z immo, nawet jak nie ma błędu
blind1 Opublikowano 18 Lipca 2009 Autor Opublikowano 18 Lipca 2009 majstry wymienily czujnik polozenia walu czy jakos tak i jest ok. narazie :gwizdanie:
duluki Opublikowano 18 Lipca 2009 Opublikowano 18 Lipca 2009 ja mam nieraz ten sam problem,ale u mnie to na pewno immobilaizer bo miga mi kontrolka,a jak już zgaśnie to pali bez problemu
blind1 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Opublikowano 21 Lipca 2009 ja mam nieraz ten sam problem,ale u mnie to na pewno immobilaizer bo miga mi kontrolka,a jak już zgaśnie to pali bez problemu u mnie byl obiaw taki sam jak u ciebie a jednak nie byl to imo
Rekomendowane odpowiedzi