Jump to content
IGNORED

[ALL B7] Problem Kontrolka Epc + Check

Szefek

Recommended Posts

Witam!

Gdy wlałem paliwo na innej stacji niż zwykle, po jakimś czasie zapaliła mi się kontrolka EPC i pózniej Check. Objawów żadnych nie mam silnik chodzi jak zawsze, tylko te kontrolki się świecą. Byłem już u paru mechaników i żaden nie wie o co chodzi, jak kasują błąd Vagiem to po ponowym uruchumieniu silnika znowu się pojawiają. Błąd wyświetla: sterwonik silnika zła suma kontrolna, w jednym warsztacie powiedzieli mi że sterwonik silnika do wymiany a to spore koszta, tylko że silnik chodzi normlanie żadnych problemów a więc nie wiem jaki sens go wymieniać. Znowu w innym warsztacie że to jakiś drobiazg ale nie maja programu do grzebania w sterwoniku i jak mi to nie przeszkadza to mogę z tym jezdzić bo to nic poważnego. Może ma ktoś namiary na dobry warsztat w trójmieście gdzie mogą mi pomóc ostatecznie ASO pozostaje...

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Witam ponownie.

Byłem w ASO z tym problemem i powiedzieli mi że, mam sterownik silnika wymienić i ponownie go zakodować koszt 3000zł. Kod błędu P0601. Miał może ktoś podobny problem, nie można tego sterownika naprawić czy pozostaje tylko wymiana ? Nie chce się bez sensu w dodatkowe koszta ładować, bo oprócz tego że się świecą kontrolki Check i Epc silnik chodzi normalnie nic się nie dzieje, nawet panowie z Aso nie mogli mi powiedzieć jakie są skutki tego błędu...

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.