Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Czy to napewno łopatki w turbo??? Proszę o analizę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem. Ostatnio w trakcie jazdy nagle stracił moć tak jakby się turbo wyłączyło. Co jakiś czas jak wracałem zdarzyło się jej zadziałać ale w trakcie zmiany biegu juz nie było mocy. Vag pokazał że turbina przeładowuje. Mechanik mówi ze to napewno łopatki w turbo. Czy to napewno to? Zwykle jak odpale po nocy to chwile chodzi normalnie ale jak sie nagrzeje troche to znowu zaczyna przerywać a potem juz wogóle nie ciągnie.

Jest troche oleju w dolocie trubiny, ma też luz ok 1mm na wirniku. Może odrazu ją zregenerować i mieć spokój?

Jak myśłicie?

Opublikowano

a może zacznij od zrobienia logów :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Zrobiłem regeneracje turbo i dalej nie ma mocy. Na kompie nie pokazuje żadnego błędu. Może to przepływomierz? Byłem u 3 mechaników i wszyscy twierdzili ze to turbo a teraz to juz niewiem...

Opublikowano

Zrobiłem regeneracje turbo i dalej nie ma mocy. Na kompie nie pokazuje żadnego błędu. Może to przepływomierz? Byłem u 3 mechaników i wszyscy twierdzili ze to turbo a teraz to juz niewiem...

dopóki nie zrobisz logów szkoda w ogóle dyskutować na temat :gwizdanie:
Opublikowano

kierownice turbo stoją dęba :cool1:

Opublikowano
  • Autor

turbo jest świeżo po regeneracji - przejechało ok 200km także kierownice odpadają

Opublikowano

turbo jest świeżo po regeneracji - przejechało ok 200km także kierownice odpadają

wiec zostaje albo zle poskladana sztanga turbawki albo n75 uszkodzony.

Opublikowano

Zdaje się ze mapsensor masz uszkodzony.

Wrzuc loga statycznego 011

Opublikowano
  • Autor

Log o który prosiłeś

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b7a323d69b734d95.html

Coś ten log nie wyszedł za czytelny. Na tym kompie mam starego excela i nie chciał otworzyć mi przekonwertowanego pliku. Może ktoś się odczyta...[br]Dopisany: 31 Lipiec 2009, 12:18_________________________________________________macie jeszcze jakieś pomysły?[br]Dopisany: 31 Lipiec 2009, 21:47_________________________________________________Dzisiaj byłem w ASO i gość twierdzi ze to wakupompa czy jakoś tak....

jak myślicie?

Opublikowano

JEsli vaku to powinno szarpac pod obciazeniem.

Opublikowano
  • Autor

przyśpiesza cały czas równo, czasami przy ok 2800 obrotów przerwie, ale zwykle powyżej 3400 obrotów nawet turbo pociągnie. Jak robiłem logi dynamiczne to ciągnął jak głupi na wysokich :)

Naprawde juz niewiem co to moze byc, nie kopci ani grama

Powiedział ze wakupompa bo jak wciśne z 4-5 razy hamulec to sie robi twardy pedał a to rzekomo jest jakoś połączone...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,wyglada na to ze mamy dokladnie ten sam problem. ja bede wymienial map sensor w poniedzialek to wiczorkiem dam ci znac czy cos pomoglo.

pozdro....[br]Dopisany: 09 Sierpień 2009, 09:38_________________________________________________wlasnie wymienilem map sensor i samochod w koncu jezdzi jak powinien.

chociaz jeden ze specjalistow po podlaczeniu pod komputer stwierdzil ze turbo do wymiany jego pomylka kosztowala by mnie £600 a tak za uzywany czujnik dalem £20.

pozdro....

Opublikowano

te czujniki padaja w PD-kach jak muchy ....