Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Dobry tuner/warsztat okolice Bielska - modyfikacja programu - oszukanie 2 lambdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , prosze o info lub namiary na dobrego tunera w okolicach bielska .

problem dotyczy pojawienia się błędów drógiej sondy lambda po wycięciu kata . silnik prawdopodobnie dostaję zbyt bogatą mieszankę co powoduję rozgrzanie się kolektora i turbiny do czerwoności przy ostrej jeżdzię .

próbowałem mechanicznych rozwiązań typu odsunięcie sondy od przepływu spalin i temp. za pomocą tulejki ale dalej wywala CEL . ( zbyt duża rezystencja obwodu grzewczego sondy )

Słyszałem że można zmodyfikować ECU i wyelminować ten błąd .

dzwoniłem do Compsportu ale uperają się że musi być katalizator (mnóstwo ludzi jeżdzi z przelotami w 1.8t i jakoś to musi być rozwiązane ) ECUsoft ma przerwe urlopową .

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
  • Autor

mam już założąną podobną tulejkę , ale dalej są błędy , nawet po wymianie lambdy na ori z boscha

Opublikowano

mam już założąną podobną tulejkę , ale dalej są błędy , nawet po wymianie lambdy na ori z boscha

podobną? znaczy ile cm odsunęliście sondę od spalin ? min. 5 cm

Nie wiem co compotom strzeliło do głowy bo wyłączenie wskazań 2 sondy w sofcie nie jest problemem.

Ogarnie ci to na pewno www.unitronic.pl

ale policzą zapewne tyle co za czipa, więc sugerowałbym umówić się na czipa z wyłączeniem wskazań 2 sondy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

tulejka jest "własnej roboty" odsunięta jest o ok. 5cm może minimalnie więcej . auto jest po remapie , dlatego płacenie za ponowny remap z usunięciem na stałe błedów z sondy to dla mnie z powodu kosztów troche niekonomiczny zabieg .

Opublikowano

tulejka jest "własnej roboty" odsunięta jest o ok. 5cm może minimalnie więcej . auto jest po remapie , dlatego płacenie za ponowny remap z usunięciem na stałe błedów z sondy to dla mnie z powodu kosztów troche niekonomiczny zabieg .

U kogo robiłeś remap ?

Opublikowano
  • Autor

a4 było przywiezione z USA już z wszystkimi modyfikacjami włącznie z remapem . sprawdzałem organoleptycznie jeżdząc innymi 1.8t i moja zdecydowanie lepiej się zbierała , jeżeli wierzyć wskażnikowi doładowania turbo to turbina ładuje najwyższe wartości do 19psi - to jest chyba ok 1,2bara , to i tak chyba zdecydowanie za dużo jak na Kkk03 . możliwe też że przyczyną świecenia się turbo i kolektora nie sa jedynie złe wskazania lambdy , zaznaczam że problemy z przegrzewaniem się turbo wystąpiły zaraz po wycięciu kata . jest to o tyle dziwne że turbo powinno sie nadmiernie grzać przy zapchanym kacie , a teraz spaliny nie maja żadnych oporów (przelot)

kolejni mechanicy i elektrycy załamują ręce . chciał bym uniknąć sytuacji gdzie będę zmuszony zakładać orginalnego kata bo nie ma pewności że to pomoże , nie wspomne juz o kosztach . wymieniłem świece i cewki , przepływka sprawdzona i przeczyszczona , N75 też wygląda na sprawny . auto jest w ciągłym uzytku i taka jazda może się skończyć roz... turbo .

w VAG COMIe wywala tylko błędy lambdy

Opublikowano

Stary napisz mi kto dokładnie robił program, czy Revo, czy Giac to powiem ci jak załatwić od nich CEL-del.

Opublikowano

no to prawdopodobnie musisz się dowiedzieć gdzie...bo pradopodobnie będziesz musiał kurierem wysłać im swoje ECU w związku z tym, że nie ma w PL ich przedstawicielstwa...

Opublikowano
  • Autor

no to prawdopodobnie musisz się dowiedzieć gdzie...bo pradopodobnie będziesz musiał kurierem wysłać im swoje ECU w związku z tym, że nie ma w PL ich przedstawicielstwa...

nie mam za bardzo pomysłu jak to sprawdzić . czy odkręcenie obudowy z ecu to jakas skomplikowana operacja ? jesli to jest GIAC to powinna byc taka lub inna naklejka na układzie scalonym ?

czy ktoś w Polsce ogarnie ten temat ? wysyłanie ECU do USA i unieruchomienie auta przez pewnie kilka tygodni to raczej dla mnie ostateczny czarny scenariusz

Opublikowano

nie mam za bardzo pomysłu jak to sprawdzić . czy odkręcenie obudowy z ecu to jakas skomplikowana operacja ? jesli to jest GIAC to powinna byc taka lub inna naklejka na układzie scalonym ?

czy ktoś w Polsce ogarnie ten temat ? wysyłanie ECU do USA i unieruchomienie auta przez pewnie kilka tygodni to raczej dla mnie ostateczny czarny scenariusz

tak jak ci napisałem ogarną ci to ale za podobne pieniądze co czip

zadzwoń do unitronica i zagadaj

Opublikowano
  • Autor

chyba też mają przerwe wakacyjną , nie można się doczwońić do nich i do ich innych oddzałów .

ma ktoś może namiary na inną firmę która poradzi sibie z przeprogramowaniem ecu tak aby trwale zlikwidować błędy sondy za katem na obszarze śląska /małopolski ?

Opublikowano

GTO 605 443 665

digitun.pl

powołaj sie na patryka

pozdro

Opublikowano

tak jak pisze PAT , dam rade to zrobić programowo i to prawie w każdym VW/AUDI, zapraszam rownież na modyfikacje 2.7 BiTurbo oraz 1.8Turbo - custom chiptuning w najlepszych cenach w Polsce !

Opublikowano

Dodam tylko że możemy z GTO zrobić wszelkie orurowania z kwasówki, kolektory pod turbo, wydechy i kompleksowe modyfikacje. Ponadto spawanie aluminium, toczenie, frezowanie, sprzedaż kolanek, rur i blach (w tym perforowanych) ze stali nierdzewnej, usługi ślusarskie. Ciecie laserem i wodą np. flansz pod turbo czy pod kolektory wydechowe.

digitun.pl

GTO 605 443 665

Patryk 601 680 811

Jesteśmy z Czechowic-Dziedzic :P

Opublikowano
  • Autor

Witam , dzięki za namiary .

napewno się pojawię w DIGITUNIE .

niestety dzisiaj padła prawdopodobnie turbina dlatego najpierw czeka mnie wymiana lub regeneracja .

Opublikowano

to wkładaj gt28rs :P

Opublikowano
  • Autor

gt28rs - niestety poza moimi możliwościami finansowymi , ale może się zdecyduję na K04-15 .

czy wkładając k04 trzeba pisać nowy program ? miałem remap pod seryjne k03 .

ile można dodatkowo wyciągnąć przy k04 bez dodatkowych modyfikacji ?

Opublikowano

gt28rs - niestety poza moimi możliwościami finansowymi , ale może się zdecyduję na K04-15 .

czy wkładając k04 trzeba pisać nowy program ? miałem remap pod seryjne k03 .

ile można dodatkowo wyciągnąć przy k04 bez dodatkowych modyfikacji ?

Elberoth miał czipa na 192KM i po wymianie turbo wyszło mu 207 bez zmiany softu :wink4: