Waldek1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 co sadzicie o tym autoalarmie http://moto.allegro.pl/item695516547_alarm_samochodowy_z_funkcja_dozoru_terenu_okazja.html
mily Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Czujnik mikrofalowy powoduje dużo błędnych alarmów. Zabezpieczenie auta za pomocą tylko tego czujnika będzie utrapieniem. Czujnik ten reaguje na wszystko, nawet na wydostające się ciepłe powietrze z auta i jest go bardzo ciężko ustawić. Jak mu dasz małą czułość to wogóle nie zaskoczy a jak w sam raz to i tak będzie wył bez powodu. Ja swój ustawiałem tydzień i teraz też często się włącza bez powodu. Jeżeli chcesz dobrze zabezpieczyć auto to szukaj alarmu: - który ma 2 strefy (tak żeby można było odłączyć czujnik kontroli strefy wewnątrz auta), - wyposaż auto koniecznie w czujnik udarowy, bo jest najbardziej uniwersalny w przypadku zbicia szyby, czy próby sholowania - syrena powinna posiadać własne zasilanie i odcięcie syreny powoduje jej wycie, aż do wyczerpania jej własnego zasilania. - alarm ma zezwalać na uruchomienie auta a nie tak jak jest w większości aut zabrania (ta opcja nie koniecznie jest priorytetem, bo można taką funkcję zrealizować za pomocą prostego układu na przekaźnikach) Pewnie teraz będzie pytanko czym się różni opcja zezwolenie od zabronienia: - zezwolenie - styk przekaźnika w normalnym stanie jest rozwarty i usunięcie (odcięcie alarmu) nie powoduje zdjęcia odcięcia (nadal się nie uruchomi auta), autem można odjechać tylko gdy alarm nie wyje i jest rozbrojony. - zadziałanie - normalnie styk jest zamknięty i wycięcie alarmu jest jednoznaczne ze zdjęciem blokady, mało tego dopuki alarm się nie uruchomi to autem można normalnie odjechać. Uruchomienie alarmu dopiero powoduje blokadę układu zpłonowego. Istnieją alarmy z powiadamianiem, są bardzo skuteczne. Kto reaguje na wyjący alarm (raczej nikt). W przypadku ingerencji zostaniesz powiadomiony sms, lub informacja zostanie wysłana na pilot alarmu. Może warto założyć coś takiego: http://www.stig.pl/produkty.php?id_produktu=178&id=325
Waldek1 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2009 dziekuje za informacje w poprzednim aucie mialem podobny alarm, samochod czesto stoi pod blokiem, jakis gnojek ukradl mi kradki z przedniego zderzaka dlatego szukam alarmu. W poprzednim samochodzie z alarmem ginely mi systematycznie kolpaki i raz kratki zderzaka, przkrecilem je do zderzaka wkretami, natomiast na kolpakach logo audi zakleilem innym i to pomoglo kolpaki mialem az do sprzedazy samochodu
Rekomendowane odpowiedzi