kruku87 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Witam Pojechałem wczoraj na stacje benzynowa i po tankowaniu zauwazyłem ze pod samochodem jest kałuza. Okazało sie ze wyciekł płyn od chłodnicy... Pozniej odcykałem sprawe i doszedłem ze wyciek miał miejsce na krućcu z łaczeniem węża <ten na górze po prawej stronie>. Na drugi dzien odkreciłem wąż i zobaczyłem ze jest na samym koncu troche popekany... ale załozyłem go ponownie i dokreciłem opaske troche dalej niz jest pekniecie wlałem płynu i.... pojechałem z jakies 20 km do znajomych. Po dotarciu na miejsce spod maski kupe dymu szło , otwieram i patrze a tam wąz odczepiony od krućca nie dosc ze cały płyn uciekł to nie wiem dlaczego tak sie stało! poczytałem troche i mysle ze moze to byc przez to ze nie odpowietrzyłem po dolaniu płynu całego układu , nie wiem czy mam racji choc troche ale prosze o jakiekolwiek wskazówki bo nie wiem co mam z tym zrobic ? z góry dzieki za pomoc
piotr20997 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Na początek wymień ten wąż, jeśli jest popękany. A układ należałoby odpowietrzyć w najwyższym punkcie (u mnie jest przy nagrzewnicy taki "zaworek" na wężu)
kruku87 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 aha i jeszcze jedno... czy tam na tym krućcu powinien byc jakis oring czy tylko wąż na to nachodzic ma sam i bedzie ok? moze przez to cieknie ze nie mam tam zadnego oringu bo po zdjeciu gumy nic tam nie było wiec sam juz nie wiem
piotr20997 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Jeśli jest to zwykły wąż skręcany na opaskę to nie powinno być tam żadnego o-ringa. O-ringi są raczej w plastikowych szybko złączkach, takich jak np. na wężach od chłodnicy.
Rekomendowane odpowiedzi