Mk-Mateusz Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam. Po rozebraniu turbo mialem problemy z rozkreceniem kierownic, śrubki sie wyrabialy... Po wielu trudach, udalo się odkrecić ale śrubki do wyrzucenia... Czy moge zastosować dowolne inne śrubki? Kupiłem w sklepie nowe na imbusa, troszeczke dłuższe niż ori...(20gr sztuka) Nie wiem czy moge spokojnie wkręcic nowe czy kombinowac ze starymi;/ W ASO pewnie takich rzeczy nie znajde...
aju Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 czy torx czy imbus to obojętne, jednak nie wkręcał bym śrub dłuższych, przecież możesz skrócić te np na szlifierce taśmowej czy od biedy na kontowce
Mk-Mateusz Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 ok...obetne:) tylko zastanawiala mnie kwestja wykonania,twardości, itp... wkoncu tam panuja temperatury... ale chyba bedzie wszystko ok, wiec skręcam...
woj-o Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 w ASO pewnie też byś kupił - te same za 3 PLN/sztuki na śrubie masz twardość nabitą (numerki 8.8 , 10.8 ,...) 8.8 już jest wzmacniana. Możesz porównać originały i te co kupiłeś. Nie oglądałem tych z turbo ale wydaje mi się że tam mocnych specialnie srub nie trzeba - one nie przenoszą dużych sił tylko uszczelniają połaczenia.
Rekomendowane odpowiedzi