Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Pisk spod maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegos czasu na wolnych obrotach cos mi piszczy pod maska(jak jakis ptaszek :gwizdanie:). Wczoraj pojezdzilem troche z odsunietymi szybami i podczas jazdy tego pisku nie slychac. Na forum wyczytalem, ze ten pisk spowodowany jest jakims zuzywajacym sie paskiem. Czy moglby mi ktos powiedziec o jaki pasek pytac u TOM77? :gwizdanie: Czy wymienie go z kims kto ma pojecie o motoryzacji bez zwalania przodu? Mam nadzieje, ze napinasz jest w porzadku..

Co jeszcze moze piszczec? Jakies lozysko?

Opublikowano

Może też piszczeć napinacz i/lub rolka prowadząca-najlepiej zacząć od sprawdzenia paska

Opublikowano
  • Autor

Napinacz, rolka a moze byc lozysko alternatora?

---added---

Spryskalem pasek preparatem do paskow i jak narazie przestal piszczec. Zrobilem 20 km i jak narazie jest cisza :gwizdanie:

Opublikowano

Czyli masz odpowiedz! Oczywiście to też może być złudne,poneważ miałem taki przypadek (co prawda nie w audi) gdy po wymianie paska i przejechaniu kilkuset km problem powr.

Opublikowano
  • Autor

Za troche i tak wymienie profilaktycznie napinacz, pasek i moze od razu lozysko alternatora?

Opublikowano

Sprawdź lepiej czy nie masz za bardzo zużytego paska, bo może pęknąć. U mnie kiedy się zaczęły piski, pasek był już prawie przetarty (napinacz go tak wytarł)

Opublikowano
  • Autor

Pasek jest lekko podtarty. W porownaniu do paska ktory napedza sprezarke klimy(?) to jest w gorszym stanie. Jednak idzie odczytac, ze jest to pasek Contitech :gwizdanie: Zastanawiam sie tylko czy oprocz paska wymieniac napinacz i lozysko czy nie. Nie mam dostepu do dobrych czesci(oraz w dobrych cenach - tu uklon w strone kolegi TOM77) od reki wiec musze wiedziec co zamowic, ze tak powiem z gory a nie w praniu.. :mysli:

Opublikowano

Jeśli to napinacz albo rolka alternatora ci ścina pasek to wypadałoby wymienić. U mnie ojciec nie wymienił rolki alternatora i ta w jakiś sposób uszkodziła napinacz i co za tym idzie pasek...

Opublikowano
  • Autor

Zrobilem juz w sumie ~300 km i problem wrocil. Piszczy jak bym zlapal tam jakiegos ptaka ;p Wymieniac wszystko kompleksowo czy najpierw sam pasek jak radzice? :mysli:

Opublikowano

Zacznij od paska-potem się zobaczy

Opublikowano
  • Autor

W tygodniu postaram sie zalatwic go i w weekend zmienic. Zobaczymy co dalej...