Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Dziura w chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. nie wiem czy ten dzial..;)

Dzis stal sie mi syraszny wypadek... chodzi o to ze przy 6 tys/obr uslyszalem taki strzal wiec sie zastrzynalem i okazalo sie we smiglo od wiska odlecialo i zrobilo mi dziure w chlodnicy... Dziura duza gdzies na 3x5mm... nie mam pojecia dlaczego smiglo sie rozwalilo, zostala tylko ta czesc co jest przykrecana do wiska. Wisko, smiglo, chlodnica mialy niecaly rok. Da sie jakos zalatac taka dziure czy trzeba nowej chodnicy szukac??

Opublikowano

Chłodnica będzie raczej do wymiany (zależy jeszcze czy dostały same pióra czy kanały też) a śmigło odleciało bo pewnie było źle wyważone albo koleś który ci to zakładał doszedł do wniosku że tan kawałeczek blaszki założony na jednym skrzydle jest nie potrzebny i go zdjął(jeżeli było fabrycznie wyważone) :)

Opublikowano

Chłodnica będzie raczej do wymiany (zależy jeszcze czy dostały same pióra czy kanały też) a śmigło odleciało bo pewnie było źle wyważone albo koleś który ci to zakładał doszedł do wniosku że tan kawałeczek blaszki założony na jednym skrzydle jest nie potrzebny i go zdjął(jeżeli było fabrycznie wyważone) :)

hehe to ja to zakladalem..:) a jak wywazyc to smiglo wogole bo ja chyba nic takiego nie robilem... wogole to auta jak sie wkrecilo do ok 3000obr to mialo dzwiek jak jakas v6 lub v8 ..:)

Opublikowano

Nie wyważa się ale jak producenci mają drobne problemy produkcyjne to oni wyważają śmigła (wtedy zwykle jest założona taka malutka blaszka na którymś skrzydle) ale możliwe że po prostu nie było wyważone przez producenta bądź było to źle zrobione (ja bym uderzył do producenta że było prawdopodobnie źle wyważone i rozpadając się rozwaliło ci chłodnice; może niewielka szansa że coś zdziałasz ale możesz spróbować)

Opublikowano

aj....

narazie zlokalizowalem dziore.. jedna rurka poprzeczna jest uszckodzona...zagielem ja i zakleilem pasta aluminiowa i narazie schnie i zobaczymy..:(

Opublikowano

Szczerze to ja bym się nie bawił w łatanie chłodnicy już chyba wolałbym używaną (i oczywiście nie dziurawą) niż łataną :confused4:

Opublikowano

Szczerze to ja bym się nie bawił w łatanie chłodnicy już chyba wolałbym używaną (i oczywiście nie dziurawą) niż łataną :confused4:

nie no chlodnice i tak kupie ale puki co to sprobuje ja zalatac na jakis czas moze starczy.... ;)