Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Dopuszczalne ET przy 17"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

auto obniżone o 30mm. kupiłem felgi 17" z ET 35 i :thumbdown:. przód na większych garbach przytarł nawet bez skręconych kół :kwasny:

aż się boję myśleć co by się działo przy 160kmh na garbie jakimś... :shocked:

to tak na wszelki wypadek jakby ktoś twierdził że 17-7,5-35 wchodzą bez problemu do obniżonego b7.

teraz mam felgi w plecy...

Opublikowano

A może masz amorki do wymiany i dlatego przyciera ? :naughty: Jaka szeroka jest opona ?

Opublikowano

Mam -20 i et35 w 17tkach w B6 i wydaje mi się,że jest jeszcze duży luz :cool1:

addc836eb49a437fmed.jpg 30e4b30e011e6c3emed.jpg

Opublikowano

Mam podobny problem kupilem felgi z ET 35 niby reprodukcja audi ale mi tył trze jak sie rozbuja opony mam 17/225/45 czy jak kupie opony 17/215/45 bedzie dobrze dosłownie brakuje mi 5mm zeby sie chowały

Opublikowano
  • Autor

Mam -20 i et30 w 17tkach w B6 i wydaje mi się,że jest jeszcze duży luz :cool1:

w porównaniu do mnie masz więcej miejsca. :(

szpecem nie jestem ale sąsiad ma b6 w sline (też obniżone) i ma zdecydowanie więcej miejsca niż ja. może b6 jest wyżej trochę niż b7 fabrycznie, może są jakieś różnice w szerokości błotnika?

teraz mam kapcia 225 i przy tej samej orginalnej feldze z et45 na zimę wsadzam kapcia 235 i jest bez problemu.

szkoda że nie pyknąłem zdjęć z tym et35... :(

jedno jest pewne przy b7 -30mm w 17 7,5 35 trze z przodu i NIE POLECAM.

Opublikowano

Mam dokładnie takie same gumy 225/45/17, a et 35, a nie 30 jak mi się wyżej napisało, zawsze wydawało mi się,że b6 i b7 ma to samo zawieszenie i tyle samo miejsca w nadkolach :mysli:

Zastanawiałem się nad dystansami,żeby zrobić et25, bo miejsce moim zdaniem jeszcze jest, ale dałem sobie spokój bo myślę,że na 17cali wystarczy.

Miałem kiedyś w Pasku B3 16 alu i taki et,że jak jechałem polną drogą to błoto pryskało na dach i nic mi nie tarło. Więc coś mi się zdaje,że możesz mieć niżej jak -30, albo coś ci się furka buja.

Opublikowano

GILI, Twoje fele (jeśli ori) mają ET45 - skąd Ci sie wzięło ET30? Wypychałeś dystansami? :mysli:

Opublikowano

ja mialem w b5

19"

9j

et35

i opon 235/35R19

i glebe

-60mm/-50mm

i nigdy nie przytarlo!

Opublikowano

wy chyba żąrtujecie ???!!!!!!!!!!!!

ja mam 225/40/18 i ET 35 i - 20 mm i nigdy nic nie przytarło tam jest tyle miejsca ze szok

na 17 i ET35 i oponie 225/45/17 jak przyciera to auto musi być po jakims dzwonie

bo to nie możliwe

Opublikowano

wy chyba żąrtujecie ???!!!!!!!!!!!!

ja mam 225/40/18 i ET 35 i - 20 mm i nigdy nic nie przytarło tam jest tyle miejsca ze szok

na 17 i ET35 i oponie 225/45/17 jak przyciera to auto musi być po jakims dzwonie

bo to nie możliwe

Też myślę,że nemożliwe.

rem1k byłeś na diagnostyce?

Opublikowano

no ja też mam 8x17" et35 oponke 225/45 glebe z przodu -60 i czasami tylko przy mocniejszych skrętach jak sie jakaś nierówność napatoczy to obciera , a tak to jest luzik , sprawdź stan amorków :gwizdanie:

Opublikowano

Ja mam w B7 koła 225 40 R18 cali i szerokość felg 8,5 cala i ET30, gleba -30mm i ani razu nie przytarłem z 4 osobami na pokładzie i pełnym bagażnikiem.

Opublikowano
  • Autor

MAJKI_3646 masz jakieś zdjęcie z tym obniżeniem? bo jak to to w stopce to mi się zdaje że jestem faktycznie niżej... :(

takiego kupiłem. amerykanin - ale to chyba nie ma znaczenia. poprzedni właściciel twierdził że obniżył o 30mm.

żeby nie było że jestem gołosłowny poniżej zdjęcia na 235/17 x 17 7,5 45. w tym zestawieniu jest ok. tylko felunek chce zmienić...

a1.jpg

a2.jpg

a3.jpg

Opublikowano

U mnie to wyglada tak

479f1fd5df26c27emed.jpg

Opublikowano
  • Autor

klamka zapadła. kupiłem ori 17 / 7,5 / 45 :gwizdanie::disgust:

zobaczymy jak będzie

btw będę sprzedawałem te na których jeździłem przez jeden dzień, czyli 17 / 7,5 / 35

dwie mają rysy od transportu. nie mogę wątku napisać w sprzedaży bo mam za mało wiadomości :D

te co sprzedaje mają taki wzór:

alu1.jpg