Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Zdjecie tych plastikowych "plecy" z foteli - cos zgrzyta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

coś mi zgrzyta w moim fotelu tuż pod plastikowymi plecami - irytuje mnie to i chcialem zdjac te plecy aby znalezc źródło dzwięków. Znalazlem ten wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_wymiana_foteli-t44088.0.html na zdjeciu widac ze plecy sa na zatrzaskach ( mam te z el. regulacja ledzwiowa ). U mnie jak wsadzam palce pod te plecki to nie dosc ze te zapinki jakby znacznie glebiej niz ze zdjecia wynika - na dodatek siedza tak mocno ze boje sie ( i nie mam sily ) ich wyciagnac.

Czy byly rozne montaze tych pleców ? Czy ktoś demontował i moze mi podpowiedziec jak to zrobić ?

Za wszelkie sugestie bede wdzieczny ( i moja "niunia a4" też ;) ).

Pozdrówka

Pietka

Opublikowano

musisz szarpać dolną część plastiku demontowałem to nieraz :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Dolną??? Hmm ze zdjec wynika ( link w pierwszym poscie ) ze dolna to zaczepy haki - jak szarpne to je polamie - za to gorne to zapinki metalowe - zatrzaski....

Jestes na 110% przekonany ze dół ?

Opublikowano

ja tak wyciągałem kilkakrotnie nic nie pękło

Opublikowano

w B5 ... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie tez mi sie cos tak wydaje ze w B6 i B7 to inna bajka - szarpnac mozna tylko co z tego ;) jak zrobia sie dwie albo wiecej czesci ;)

Wiec jak je zdemontowac ? Moze jednak ktos cos ... ?

Opublikowano

w B5 ... :gwizdanie:

chyba mam B5 nie B8 :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Tyle ze pytanie dotyczy B7 ;) Wiec Twoja sugestia szarpania od dolu moze byc dla mnie z lekka niebezpieczna ... ;)

Opublikowano

W b6 i b7 szarpiesz od góry a dół jest na takich suwakach i jak góra odejdzie to cały ten plastik podnosisz do góry. Jak szarpniesz na dole to czeka Cie wydatek 45zł za zestaw naprawczy na jeden fotel.

Opublikowano
  • Autor

Czyli potwierdzasz to co na zdjeciu - ze od gory sa zatrzaski ?

Opublikowano

Czyli potwierdzasz to co na zdjeciu - ze od gory sa zatrzaski ?

Tak na jednym z tych zdjeć z tamtego tematu masz ten plastik odwrócony i tam gdzie są trzy mocowania płaskie to jest góra boczku i wchodzi to na wcisk a te na dole wygięte dwa to jest dół i jak góra wyjdzie to boczek ciągniesz w góre inaczej nie wyjdzie, no chyba że połamiesz te wygiete uszy. W ASO ten zestaw naprawczy ma już te uszy metalowe bo to była bolączka tych osłon foteli

Opublikowano
  • Autor

Ok nie pozostaje nic innego jak szarpać ... choc probowalem i siedza te plecy niewiarygodnie mocno.

Dzieki za pomoc !

Opublikowano

Ok nie pozostaje nic innego jak szarpać ... choc probowalem i siedza te plecy niewiarygodnie mocno.

Dzieki za pomoc !

Ja tam wsadzam płaski duży śrubokręt w miejsca gdzie są te 3 spinki czyli po zewnetrznych stronach i jedna na środku i pięknie odchodzi.

Opublikowano

a tak wogóle, jak urwiesz to spinki metalowe są dostepne w ASO i trzymają jak diabli... ja takie miałem u siebie... kosztują grosze...

Opublikowano
  • Autor

Ok czyli da sie i potwierdzone - zaatakuje temat ( srubokretem ) i powalcze ! Raz jeszcze dzieki wielkie za pomoc !

Opublikowano

może się przyda

fotelpanel.PNG

Opublikowano
  • Autor

Dzieki MK4 - ciekawe ze sugeruje wymiane klipsow - czyzby mogly sie urwac ( te gorne )?

Opublikowano

Dzieki MK4 - ciekawe ze sugeruje wymiane klipsow - czyzby mogly sie urwac ( te gorne )?

nigdy tego nie wyciągałem wiec nie wiem ale generalnie jest tak, że zawsze jak coś już raz wyciągniesz to traci swoje właściwości... (szczególnie zaczepy plastikowe... )

Opublikowano
  • Autor

Hej, jeszcze jedno pytanie - skad masz ten screen - jak nazywa sie ten soft ? Chetnie bym go pozyskal ulatwia prace nad wlasnym samochodem...

Opublikowano

Hej, jeszcze jedno pytanie - skad masz ten screen - jak nazywa sie ten soft ? Chetnie bym go pozyskal ulatwia prace nad wlasnym samochodem...

ELSA :wink4: