Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Dziwny dźwięk pracującego silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj rozchadzałem trochę autko po tym jak stoi, czekając na naprawę po stłuczce i..no właśnie :confused4: Wydaje mi się, że takiego pukania, czy jak określić ten dźwięk, wcześniej nie było :disgust: Jeśli ktoś z dźwięku będzie w stanie wywnioskować, co to może być, to będę bardzo wdzięczny :good: Może już jutro będę jechał do mechanika, i nie chcę by po drodze coś poszło. Jak zrobię blacharkę to udam się na przegląd, ale do tego czasu może ktoś będzie w stanie powiedzieć co to takiego :hi: Dodam, że jeszcze przy wyłączaniu silnika, jak i przy dodaniu gazu, za każdym razem jest taki dźwięk jakby dwie metalowe części uderzyły o siebie, takie pojedyńcze stuknięciu metalu o metal.

Tutaj jest nagranie:

http://odsiebie.com/pokaz/5017288---2deb.html

Opublikowano

umnie to samo jest w 1.9 tdi !!!auto stalo 5 tygodni nie ruszane,teraz slychac jakby zawory sie tlukly???i przy gaszeniu tez slychac jak cos zadzwoni ze 2 razy???

Opublikowano
  • Autor

Hmm, to może rzeczywiście to od stania, a nie od stłuczki :gwizdanie: Ile już tak z tym jeździsz? :) Bo jeśli samo się zrobiło, to i samo powinno się cofnąć..chyba.. :tongue4:

Opublikowano

umnie narazie auto stoji bo jeszcze nie skonczylem przerobki angola,tylko tyle co wyjazd z garazu!

Opublikowano

Też tak miałem po stłuczce. Przeszło samo, brakowało również mocy ale przejechałem kilka kilometrów i wszystko minęło.

Opublikowano
  • Autor

Aha, no to oby przeszło samo :naughty: Zaraz skoczę na parking, rzucę okiem na rozrząd, czy tak wizualne tam wszystko w porządku :) Tak myślałem, żeby dać mu trochę pochodzić, rozgrzać na postoju silnik do 90 stopni, ale to już potem po naprawie go rozjeżdżę, nie ma co go tak grzać :tongue4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ten dźwięk jest przerażający :> mój chodzi inaczej hehe

Opublikowano

Ten dźwięk jest przerażający :> mój chodzi inaczej hehe

To nie fotka.pl tylko dział techniczny.