mikeshan Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam wszystkich. Przez pozostawione na noc wlaczone radio wyladowal mi sie akumulator, jeszcze wczoraj potrafilem otworzyc samochod i dla proby próbowalem go odpalic, niestety bez skutku. Postanowilem przez kolejna noc zaladowac zapasowy akumulator i wymienic nastepnego ranka. Niestety teraz nie jestem w stanie otworzyc samochodu. Centralny z kluczyka nie chce juz zadzialac. Prosze pomózcie, bo myslalem ze drzwi wspomaga jakis dodatkowy silownik, a tu najwidoczniej potrzebuje pradu, ktorego w tej chwili nie ma.
pj_pe_jot Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Trochę dziwne że nie możesz otworzyć drzwi kluczykiem. U mnie w audi jak odłączę akumulator to kluczykiem zamykam i otwieram drzwi. Nie potrzebuje on napięcia. No chyba że wcześniejszemu właścicielowi padła stacyjka i jak kupił nową to nie zmienił wkładek i przez to twój kluczyk pasuje tylko do stacyjki a otwieranie masz z centralnego zamka na pilota. Spróbuj swoim kluczykiem otworzyć wszystkie drzwi (kierowcy, pasażera, bagażnik). Jeśli to nie pomoże to gdzieś na forum (chyba w dziale warsztat) widziałem post jak otworzyć maskę silnika jak się zerwie linka. Znajdź ten post, otwórz maskę, i zmień akumulator.
mikeshan Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Otwieram drzwi zawsze z kluczyka, nie posiadam pilota. Wciaz szukam jakis rozwiazan z otwrciem drzwi lub maski silnika na forum i w google. Jak mieliscie podobny problem to wciaz licze na jakies sugestie. Dopisuje do tej wypowiedzi, ze udalo sie otworzyc. Metoda moze dziwna ale zadzialalo. Z drugiego naladowanego akumulatora zwyklym kablem plus do rozrusznika, minus do blachy (oczywiscie trzeba bylo sie polozyc pod przodem samochodu, przydatna pomoc drugiej osoby) i drzwi otwarte bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi