Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Odłączenie Immo ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, czy za pomocą Vaga można po prostu jakoś "odłączyc immobiliser ? Tak definitywnie , żeby go nie było .

I przy okazji 2 pytanie, czy da sie jakoś wydobyć pestkę immo z kluczyka serwisowego ( z rysunkiem klucza francuskiego ) najstarszego typu , takiego z 1995 roku ( płaściutki z cienkim grotem ) ??

Czytałęm troche na temat kodowania nowego kluczyka, i po pierwsze nie mam tego " PINU" po drugie nie mam przywieszki z numerkiem :confused4:

A jak by dało rade wogóle wyłączyc immo , to bym sobie zasuną nowy kluczyk scyzoryk i centralem z pilota :decayed:

Opublikowano

VAG-iem nie wyłączy.

Pastylkę można wydłubać, tylko trzeba chcieć i mieć jakiś nożyk lub coś podobnego.

Opublikowano
  • Autor

pastylke można wydłubać z tego cieniutkiego kluczyka ? Czy to jest taki jakby kwadracik od góry ? Możesz mi jakos opisac jak się tą pestkę wydłubuje żebym czegoś nie popsuł :decayed:

to może inaczej: można dokupić sobie samą pestkę do nowego kluczyka i za pomocą Vaga ( pełna wersja ) zakodować go do immobilisera , bez pinu i bez tej przywieszki z numerkiem ? Chyba można bo ja mam stały kod immo ? Tak to jest, czy sie mylę ?

Opublikowano

Można dokupić sobie pestkę.

Ale wtedy będziesz potrzebował VAG i jednak PIN też.

Ale mając stały kod udaj się do gościa, który dorabia klucze i on sklonuje ci ten transponder, który masz obecnie.

Wtedy na nowym kluczyku będziesz uruchamiał samochód, a PIN-u nie będziesz potrzebował. Ani VAG-a.

Opublikowano

A jak kradną autka z immobilajzerem podłaczają się pod kompa dlatego niektórzy chowają złącze diagnostyczne aby złodziej nie mógł się podpiąć przynajmniej tak mi się wydaje :)

Opublikowano

A jak kradną autka z immobilajzerem podłaczają się pod kompa dlatego niektórzy chowają złącze diagnostyczne aby złodziej nie mógł się podpiąć przynajmniej tak mi się wydaje :)

Taki proceder mozna wykonywac ale tylko w nowyszych A4,przynajmniej od b6 w gore bo w starych jest inna zasada na ominiecie immo i napewno nie ma ona nic wspolnego z podpinaniem sie pod zlacze;-)

campino po PIN zawsze mozesz podjechac do serwisu audi i jesli jestes wlascicielem to musza Ci go wydac.

Opublikowano

Taki proceder mozna wykonywac ale tylko w nowyszych A4,przynajmniej od b6 w gore bo w starych jest inna zasada na ominiecie immo i napewno nie ma ona nic wspolnego z podpinaniem sie pod zlacze;-)

campino po PIN zawsze mozesz podjechac do serwisu audi i jesli jestes wlascicielem to musza Ci go wydac.

Ale bajki piszesz.

Są urządzenia, które po wpięciu w złącze w A4 B5 pozwalają na uruchomienie silnika gwoździem.

ASO pinu ci nie wyda. Bo może zrobić ci to na miejscu po otwarciu zlecenia usługi.

Od jakiegoś czasu skończyło się kupowanie PIN-u w ASO, to nie opel.

Opublikowano
  • Autor

dobra czyli jednym słowem, jeżeli nie chce bulić kupę kasy w ASO za całą robotę, to muszę sobie dokupić pestkę i podjechać do gościa który dorabia klucze i je koduje. On mi zakoduje pestkę na podstawie starego klucza , wsadzę ją do nowego klucza i wszystko będzie ładnie śmigać.

A wiecie może jaką pestkę muszę dokupić do klucza "scyzoryka" ? Bo jestem w tym zielony , nawet go nie rozkręcałem i nie wiem jak taka pestka ma wyglądać ? Gdzie takie pestki się kupuje ( i czy droga to jest zabawa ) ?

Opublikowano

Jak u siebie dorabiałem kluczyk scyzoryk to nie kupowałem "pestki" tylko podjechałem do "klucznika" oczywiście z ori kluczem i za wyrezanie grotu i wklejenie "pestki" (on posiada czyste niezapisane "pestki", w moim przypadku mam taką prostokątną całkiem inną niż ori) zapłaciłem coś koło 130 zł.

Opublikowano

Jak u siebie dorabiałem kluczyk scyzoryk to nie kupowałem "pestki" tylko podjechałem do "klucznika" oczywiście z ori kluczem i za wyrezanie grotu i wklejenie "pestki" (on posiada czyste niezapisane "pestki", w moim przypadku mam taką prostokątną całkiem inną niż ori) zapłaciłem coś koło 130 zł.

I takie rozwiązanie polecam.

Najprostsze i najszybsze z możliwych.

A ta prostokątna pestka to T5.

Opublikowano
  • Autor

ja nawet nie wiem jaka mam pestkę, ale pewnie zrobię tak jak mówisz, bo central z pilota działa już jak należy :decayed: to trzeba sprawę pociągnąć do końca :decayed: