Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 97 - świszczenie z boku podczas jazdy >120 kph

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cierpiałem z powodu strasznego hałasu podczas jazdy: po przekroczeniu 100-120 kph straszny świst od uszczelek przy drzwiach kierowcy ! W przypadku bocznego wiatru efekt pojawiał się nawet przy 90 kph !!

Kombinwałem na różne sposoby, ustawiałem ramę okna itd... NIC !!!

W końcu nabyłem w ASO dolny zawias, ponieważ mój miał luz ok 3-4 mm (powycierany wokół osi obrotu). Po wymianie zawiasu (bez demontażu błotnika i drzwi :eek: :lol: ) w aucie nastała cisza jak makiem zasiał !!

Rewelacja !

Opublikowano

Gratulacje, może udostępnisz jakieś prady dla pozostałych :question:

Opublikowano

To jeszcze powiedz mi jak stwierdzić że ten zawias jest do wymiany?

Bo u mnie szarpiąc góra/dół za drzwi otwarte nic nie ma luzu a objawy podobne jak u Ciebie, na dodatek coś szpara miedzy nadkolem a drzwiami jest pokiereszowana-nierówna..

Rama drzwi poprawiona, drzwi dociagnięte na zawiasie i dalej..

Ah, no i jedna ważna sprawa, drzwi sie przycinają, tzn wygląda na to że są opadnięte solidnie w dół, bo trą po zamku na słubku, już jest dosyć mocny ślad i o nie haczą jak sie nie otwiera/zamyka stanowczym ruchem..

Co polecasz mistrzu? :biggrin:

Opublikowano
  • Autor

W takim razie masz źle wyregulowane drzwi. U mnie właśnie było widać luz przy "podnoszeniu" otwartych drzwi. Nic nie ociarało o budę, bo nie miało prawa !!

W dodatku po wymianie drzwi zamykają się tak "miękko" jak w nowym aucie :)

Opublikowano

O ktory zawias chodzi? Czy mozesz wkleic fote lub podac nr czesci ?

Ile kosztowal ten zawias?

Opublikowano
W takim razie masz źle wyregulowane drzwi. U mnie właśnie było widać luz przy "podnoszeniu" otwartych drzwi. Nic nie ociarało o budę, bo nie miało prawa !!

W dodatku po wymianie drzwi zamykają się tak "miękko" jak w nowym aucie :)

Nie ociera o bude tylko zamek na słupku

Tego luzu przy podnoszeniu drzwi za cholere nic nie ma, nortmalnie ni huhu :P

Jak to w takim razie wyregulowac ?

Opublikowano

Moim zdaniem regulujesz na słupku są tam takie kreski pomocnicze musisz dobrze ustawić aby nie ocierało i drzwi dochodziły do końca wtedy wyeliminujesz luz i świst powietrza. Sporo zabawy ale efekt jest.Trzpień na który wchodzi zamek przesuwasz bardzo delikatnie ułamki milimetrów i za każdym przesunięciem sprawdzasz jak zamykaja sie drzwi.

Opublikowano
Moim zdaniem regulujesz na słupku są tam takie kreski pomocnicze musisz dobrze ustawić aby nie ocierało i drzwi dochodziły do końca wtedy wyeliminujesz luz i świst powietrza. Sporo zabawy ale efekt jest.Trzpień na który wchodzi zamek przesuwasz bardzo delikatnie ułamki milimetrów i za każdym przesunięciem sprawdzasz jak zamykaja sie drzwi.

Próbowałem sporo już, ale tego trzpeinia czy zamka na słupku w samochodzie nie da sie tak obniżyć żeby nie haczyło, zawsze ociera, jedyna możłiwość to cośprzy zawiasach kombinowac, ale tak nie ma luzyu i nie wiem czy wogóle da sie tak regulowac położenie pionowe drzwi.. ?

Opublikowano

Próbowałem sporo już, ale tego trzpeinia czy zamka na słupku w samochodzie nie da sie tak obniżyć żeby nie haczyło, zawsze ociera, jedyna możłiwość to cośprzy zawiasach kombinowac, ale tak nie ma luzyu i nie wiem czy wogóle da sie tak regulowac położenie pionowe drzwi.. ?

Mialem podobna sytuacje jak Ty. Tez nie mialem luzow w drzwiach, a jednak wpadalo mi powietrze przy predkosci wiekszej niz 120km/h. Sam probowalem wyregulowac i po kilku probach dalem sobie na luz i pojechalem do blacharza. Zabawa trwala ok 2h i zaplacilem 100zl.

Opublikowano

Mialem podobna sytuacje jak Ty. Tez nie mialem luzow w drzwiach, a jednak wpadalo mi powietrze przy predkosci wiekszej niz 120km/h. Sam probowalem wyregulowac i po kilku probach dalem sobie na luz i pojechalem do blacharza. Zabawa trwala ok 2h i zaplacilem 100zl.

A co dokłądniej robił? komvinował cośprzy zawiasach i ramie drzwi ?

Opublikowano
A co dokłądniej robił? komvinował cośprzy zawiasach i ramie drzwi ?

Regulowal na zawiasach+przy zamku.