Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwna stłuczka - jaka będzie wycena ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem jutro idę zglosic szkodę oczywiście nie z mojej winy. Babka Lanosem wjechała w tył mojej audiczki.

Problem mam taki: widoczne uszkodzenia: wgnieciona podłoga bagażnika( w miejscu koła zapasowego), a zderzak cały. CO prawda pojawiło się kilka rys, jakby pęknięc na lakierze i mała dziurka w zderzaku, ale zderzak byl malowany i użyto zły podkład wiec lakier na zderzaku i tak miałem pofalowany bardzo. Jak teraz policzą ten zderzak? jest pare nowych rys , dziurka i kilka otarc. Pękła również dostawka zderzaka, i wydech siedzi dziwnie nisko( jakieś 15 cm niżej niż normalnie, końcówka rury wydechowej lekko zagięta. Mam również pękniętą osłonę plastikową w środku bagażnika (ale to chyba było ;] , pytanie czyda sie to podciągnąc? ) Ile z tego może byc kasy?

Opublikowano

Najlepiej jak byś dał zdjęcie.

Opublikowano
  • Autor

Zaraz zrobię kilka fotek.[br]Dopisany: 31 Sierpień 2009, 21:12_________________________________________________Oto adresy do fotek:

http://hostuje.net/file.php?id=9c504fb8cb161a72efb79dcfeff9f4be

http://hostuje.net/file.php?id=9650f464fa374b0e3398fd5e2be29854

http://hostuje.net/file.php?id=aeab65630672cc4923bad708aa45bfba

http://hostuje.net/file.php?id=0b5311e97f32b4a295501ec132c38dfb

http://hostuje.net/file.php?id=2c08047c3ae1f721b068cbff1d752f0f

Sorry, że w takiej formie, ale nic innego nie wymyśliłem na szybko ;)

Pobierajcie i komentujcie.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Witaj,

Podeślij fotki na mail-a: [email protected]

Postaram się zrobić wstępny kosztorys, ale wróżyła z kuli nie będę :wink4:

więc liczę, że fotki będą dobre :)

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

Fotki i komentarz wysłałem na podanego maila. Jak znajdziesz czas i chęci, to zapraszam do skomentowania.

Arielko jesteś Skarbem na tym forum :)

Z góry dzięki i pozdrawiam ;]

Opublikowano

Uwaga do wszystkich zainteresowanych moją pomocą: wysyłajcie fotki nie tylko samych uszkodzeń, ale również miejsc gdzie te uszkodzenia się znajdują, czyli "otoczenia", a więc całego elementu lub jego wyraźniej części :good:

Likwidatorowi warto pokazać wszystko (bez ewidentnego "naciągania" :)) co dotyczy szkody i miejsca szkody na pojeździe, zrobi zdjęcia, opisze, a TU zakwalifikuje lub nie.

Sama wizyta rzeczoznawcy o niczym nie przesądza.

Do Barthus:

Mój wstępny kosztorys naprawy opiewa na kwoty od maksymalnego minimum :) ok. 4700zł do ok. 6000zł

Jednak do szczegółowej kalkulacji potrzebnych jest mi więcej danych.

Jeśli TU zdecydowanie zaniży kwotę minimalną - daj znać.

Pozdrawiam

arielka

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie, dam znać jak tylko się ktoś ze mną skontaktuje, bo narazie tylko zgłosiłem szkodę i czekam na kontakt likwidatora .

Pozdrawiam[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2009, 18:59_________________________________________________Ile ubezpieczyciel ma czasu na wysłanie likwidatora/rzeczoznawcy od momentu przyjęcia zgłoszenia o szkodzie ?

Opublikowano

Określają to OWU, ale nie powinno to trwać dłużej niż 7 dni.

Procedura likwidacji szkody do 30 dni.

Pozdrawiam

arielka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W piątek tj. 18.09.2009 dostałem kosztorys ze szkody, a w zasadzie nie kosztorys tylko pismo z informacją o przyjęciu zgłoszenia,numerze szkody oraz tylko sama kwota szkody 2086 zł brutto! Czyli dużo miej niż wycena Arielki (4700-6000 zl )Śmiech na sali, jutro tj. 21.09.2009 mam zamiar dzwonic do HDI z rządaniem szczegółowego kosztorysu. Byłem również w warsztacie, który ma podpisane umowy na naprawy powypadkowe z firmami ubezpieczeniowymi. Mechanik stwierdził,że nie ma szans żebym się w tej kwocie zmieścił, że mi to zrobią bezgotówkowo. Jednak powiedział również, że zderzak wymieniony będzie na zamiennik ( sprawdzał cenę w hurtowni jakies 530zl) do tego ten bagażnik do naprawy i do malowania 3 elementy, oraz nie wiadomo jeszcze co z wydechem ustalą jak zdejmą. Koszt malowania elementu to 300zł więc razy trzy daje 900zl samo malowanie plus ten zderzak (zamiennik) i mamy kwotę 1430zl. Łatwo zauważyc że pozostałe części spokojnie przekroczą kwotę podaną w piśmie.

Oto pytania:

1. mam prawo rządac od firmy ubezpieczeniowej szczegółowego kosztorysu?

2. czy jeśli nie zgodzę się z wyceną, to będę musiał udokumentowac faktury z jakich części korzystałem?

3. Czy w mojej sytuacji zamienniki wchodzą w grę? miałem przecież oryginalne części, a bagażnik nie był wcześniej bity. zderzak był źle pomalowany, ale oryginalny.

4. Czy powinienem na własną rękę znaleźc rzeczoznawcę niezależnego i od niego wziąc kosztorys i z tym zgłosic się do HDI z reklamacją wyceny?

5. Muszę im odesłac to pismożeby wysłali kasę, czy wystarczy, że zadzwonię i powiem iż nie wyrażam zgody na tak niską kwotę?

6. Czy odzyskam kasę jak powołam sam rzeczoznawcę który dokona wyceny?

Arielka pomóż ;)

Oto wszystko co mi przysłali. Kosztorysem tego bym nie nazwał :

gx1HLVp0.jpg

gx1I5900.jpg

gx1IcZTi.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Barthus napisz co dalej z tym wyszło

pozdro