Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Szarpanie silnikiem biały dym z rury

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak w temacie jadąc dziś do pracy 5.30 odcinek 3km dałem troche po garach i na 2 biegu gdzie 3 tyś obr silnik zaczął sie trześć i nagle brak mocy dziło sie tak przez około 10 sek i wróciło wszystko do normy kolega za mną jechał i mówił że poszła duża chmura białego bymu nie wiem co sie dzieje :mysli: jeszcze niedawno wymieniłem przepływke bomi turbo rozłączało a jeszcze teraz to może ktoś miał taki przypadek i wie jak go rozwiązać ,czytałem troche o tym bo znalazłem jeden wątek i ktoś podejżewał czujnik doładowania ciśnienia g71

będe wdzięczny za pomoc :embarrassed:

Opublikowano

Podłącz kompa :vaglogi:

Ale biały dym to olej w nieszczelnej suszarce :cool1:

Opublikowano
  • Autor

a które logi mam zrobić :mysli:

Opublikowano

Witam jak w temacie jadąc dziś do pracy 5.30 odcinek 3km dałem troche po garach i na 2 biegu gdzie 3 tyś obr silnik zaczął sie trześć i nagle brak mocy dziło sie tak przez około 10 sek i wróciło wszystko do normy kolega za mną jechał i mówił że poszła duża chmura białego bymu nie wiem co sie dzieje :mysli: jeszcze niedawno wymieniłem przepływke bomi turbo rozłączało a jeszcze teraz to może ktoś miał taki przypadek i wie jak go rozwiązać ,czytałem troche o tym bo znalazłem jeden wątek i ktoś podejżewał czujnik doładowania ciśnienia g71

będe wdzięczny za pomoc :embarrassed:

Z objawow wynika ze turbo dawalo juz Ci oznaki swojego zuzycia/zanieczyszczenia, ktore zignorowales. Teraz wypada sie modlic, aby jeszcze nie bylo padniete.

Czy bialy dym wystepuje caly czas?

Najlepiej by bylo, abys zrobil komplet logow dynamicznych. Statyczne sobie odpusc. W szczegolnosci 000, 001, 003, 004, 008, 010, 011

Opublikowano

Podepne sie do tematu , u mnie po wymianie turbinki na BRD, pompek na AL i korekcie programu mam probleny typu .Rano na zimnym silniku bardzo kopci na bialo niebiesko ,gdy sie zagrzeje przestaje dymic ale gdy postoi ok, godziny ponownie dymi na bialo niebiesko i nierowno pracuje silnik po przejechaniu paru kilometrow silnik zaczyna normalnie pracowac i nie kopci ,dodam ze zaczelo mi ubywac oleju dosyc sporo . Ma ktos jakies pomysly :mysli: Acha przed wyzej wymienionymi czynnosciami nie wystepowaly zadne z opisanych obiawow , oleju nic nie ubywalo nie kopcilo i silniczek super chodzil :hi:

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak ten objaw mi sie zrboiły drugi raz pierwszy raz ja dałem mu po garach na jedynce i puściłem sprzęgło 4500 obr to poszedł troche a potem chmura dymu i zaczął sie trząść silnik i po chwili wruciło wszystko do normy , a tak to wogule nie kopci ma moc dobrze sie zbiera i nic takiego sie nie działo zaznaczam że tamte objawy sie działy na zimnym silniku .

logi zrobie w następnym tygodniu bo mi padła bateria od laptopa musze kupić ,a tak wogule jeśli potwierdzi sie twoja diagnoza to co wtedy ;(

Opublikowano

Powiem tak ten objaw mi sie zrboiły drugi raz pierwszy raz ja dałem mu po garach na jedynce i puściłem sprzęgło 4500 obr to poszedł troche a potem chmura dymu i zaczął sie trząść silnik i po chwili wruciło wszystko do normy , a tak to wogule nie kopci ma moc dobrze sie zbiera i nic takiego sie nie działo zaznaczam że tamte objawy sie działy na zimnym silniku .

logi zrobie w następnym tygodniu bo mi padła bateria od laptopa musze kupić ,a tak wogule jeśli potwierdzi sie twoja diagnoza to co wtedy ;(

kręcisz zimnego TDI do 4500 :wallbash: