Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Wpadło mi coś do kanałów wentylacyjnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie klubowicze.

Kilka tygodni temu uchwyt do nawgacji rozleciał mi się na dwie części gdu odklejałem go od przedniej szyby. Niestety w środku była sprężyka która wpadła mi do otworów wentylacyjnych na dsce rozdzielczje (nawiew na przednią szybę).

Zna ktoś z Was jakiś sposób żeby to łatwo z tamtąd wyciągnąć. Boje się, że ta sprężynke może uszkodzić klapy odcinjące przepływ powietrza lub jeszcze coś innego.

Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc.

Opublikowano

wyjmij kratke i wloz tam magnes na na gietkim walku . takie magnesy sa do kupienia w castoramie .

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za podpowiedz.

Moze glupie pytanie, ale ... :) Jak sie wyjmuje ta duza kratke nawiewu na desce rozdzielczej???

dzieki za pomoc pzdr.

Opublikowano

zrob sobie z kawalka drutu taki uchwyt . to jest po prostu zagiety kawalek drutu , to zagiecie ma miec 6 mm tym wyjmujesz kratke

• 1 rok później...
Opublikowano

Mam dokładnie ten sam problem. Też rozleciała mi się dziś uchwyt od nawigacji i taki mały bolec wpadł mi do kratki nawiewu pod przednią szybą. Czy w B6 w taki sam sposób można wyjąć tę kratkę? Na środku tej kratki jest taki plastikowy cypelek/klamra i teraz nie wiem czy to się jakoś naciska odchyla itd, żeby wyjąć tę kratkę? Jak to zdemontować w B6?[br]Dopisany: 23 Lipiec 2011, 17:26_________________________________________________Wczoraj wieczór zacząłem trochę z tym walczyć, wyjąłem zaślepkę po środku kratki, odkręciłem śrubkę, która się pod nią znajdowała, ale nadal nie potrafię wyjąć tej kratki. Podważyłem z boku i było ok, ale na środku coś mocno trzyma, a nie chcę za mocno ciągnąć, żeby czegoś nie połamać. Czy na środku jest jakiś zatrzask i trzeba mocno pociągnąć, żeby puścił? Jak z tym sobie poradzić?[br]Dopisany: 24 Lipiec 2011, 09:34_________________________________________________Dzięki pomocy kolegi steve69 udało mi się w końcu zdemontować tę kratkę :naughty: Pod czujnikiem fotoelektrycznym promieniowania słonecznego jest jeszcze jedna śrubka, która trzymała kratkę. Niestety po zdemontowaniu kratki nic nie znalazłem, chyba ten bolec wpadł do środa i pozamiatane :wallbash: