Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziecięce foteliki do samochodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Przymierzam sie do zakupu fotelika 9-18 kg bo mój syn już zaczyna wyrastać z obecnego fotelika 0-13kg. W sumie to mój wybór jest pomiędzy Romer King Plus a Maxi Cosi Tobi z przewagą na Maxi Cosi. Tak zastanawiam się czy aby te pasy w Tobim nie powodują otarć szyjki dziecka, chodzi mi o ten system odchylania pasów bo z tego co oglądałem w sklepie to wyglada to na dosyć sztywe.Oczywiście pytanie kieruje do osób mających taki model fotelika i jeszcze jedno pytanie czy bez problemu mieści sie w naczych A4-kach.

Opublikowano

Witam,

potrzebuję pomocy.... mianowicie mały ma 8 miesiąc i jest wysoki a jego waga to 12KG albo ponad( dowiem się w środę na szczepieniu). W nosidle już ciężko mu się jeździ... czas na fotelik.

Jest podobno fotelik co można montować tyłem a później przodem do kierunku jazdy. Co polecicie do kupienia ? Sprawa dosyć pilna bo młody musi w czymś jechać na święta do dziadków :decayed:

aha....cena nie gra roli

Opublikowano

Mój młody też był duży jak na swój wiek i już od 6 miesiąca jeździł w foteliku 0-15 przodem do kierunku jazdy, tylko wybrałem taki który można było jak najdalej wysunąć, żeby miał pozycję półleżącą.

Opublikowano
Witam,

potrzebuję pomocy.... mianowicie mały ma 8 miesiąc i jest wysoki a jego waga to 12KG albo ponad( dowiem się w środę na szczepieniu). W nosidle już ciężko mu się jeździ... czas na fotelik.

Jest podobno fotelik co można montować tyłem a później przodem do kierunku jazdy. Co polecicie do kupienia ? Sprawa dosyć pilna bo młody musi w czymś jechać na święta do dziadków :decayed:

aha....cena nie gra roli

Niestety ja nie widziałem montowania fotelików tyłem do kierunku jazdy. Tych co mają powyżej **** w NCAP

Nasz córa jeździ w CYBEX PALLAS 2(9-36), i jesteśmy cholernie zadowoleni. Poczytaj na temat tego ustrojstwa.

Opublikowano
  • Autor

Żadnych fotelików z tacką :thumbdown: odradzam

---------- Post dopisany at 18:09 ---------- Poprzedni post napisany at 18:08 ----------

Hornet najlepiej poszukaj czegoś w przedziale 9-18. Jak chcesz coś montowanego przodem i tyłem do kierunku jazdy wysłałem Ci PW

---------- Post dopisany at 18:14 ---------- Poprzedni post napisany at 18:09 ----------

>>>Testy ADAC<<<

Opublikowano
Żadnych fotelików z tacką :thumbdown: odradzam

---------- Post dopisany at 18:09 ---------- Poprzedni post napisany at 18:08 ----------

Hornet najlepiej poszukaj czegoś w przedziale 9-18. Jak chcesz coś montowanego przodem i tyłem do kierunku jazdy wysłałem Ci PW

---------- Post dopisany at 18:14 ---------- Poprzedni post napisany at 18:09 ----------

>>>Testy ADAC<<<

A dlaczego nie z tacka, my jesteśmy zadowoleni, młoda też :)

Opublikowano
  • Autor

Nie polecam biorąc pod uwagę, że dziecko ma tam miejsca na tyle co grubość mojej ręki. Nie wspominając już o lecie, gdzie przez tą tackę dziecko ma prawie zerową cyrkulację powietrza czyli w dłuższych trasach będzie się nieźle pocić

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie muszę w przyszłym tygodniu kupić fotelik bo młody w nosidle baby safe już się nie mieści.... waga to 9-36KG

W testach adac ten fotelik wygrał....FOTELIK CYBEX PALLAS 2 PURE BLACK 9-36 KG (2870448794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

brać ??czy może jakaś alternatywa ? ( aukcja przykładowa)

Uprzedzę pytanie dlaczego nie 9-18kg.. ponieważ młody jest wysoki i mając 9 miesiąc waży już 12 kg... taki byk.... :kox:

Opublikowano

Polecam fotelik w dobrej cenie i dobrze wykonany

Coto Baby

Opublikowano

hornet-jeśli ten fotelik ma służyć przez najbliższe dwa 2-3, w zależności od rozwoju brzdąca-to bierz:wink4: wygląda na solidny, tylko co do zakupu- ja bym wybrał się do sklepu z Małym i posadził go wpierw, popatrzył, czy Mu pasuje, nie uwiera, może sam sie wypiąć et cetera...

Opublikowano

pojedz do sklepu i zobacz w aucie czy pasy śa na tyle długie bo róznie bywa

Opublikowano
pojedz do sklepu i zobacz w aucie czy pasy śa na tyle długie bo róznie bywa

nie przesadzaj:wink4:

w każdym aucie są na tyle długie pasy, że fotelik uchwycą...

Opublikowano
hornet-jeśli ten fotelik ma służyć przez najbliższe dwa 2-3, w zależności od rozwoju brzdąca-to bierz:wink4: wygląda na solidny, tylko co do zakupu- ja bym wybrał się do sklepu z Małym i posadził go wpierw, popatrzył, czy Mu pasuje, nie uwiera, może sam sie wypiąć et cetera...

we wtorek lecimy przymierzać tego cybexa... rozwalił konkurencję w testach adac :whistling: tutaj cena nie gra roli.. chodzi o bezpieczeństwo dziecka

Opublikowano

ja juz wielokrotnie powtarzalem... Recaro Young Sport samimamy dla młodego i jest mega dobry pod kazdym wzgledem :wink:

Opublikowano
ja juz wielokrotnie powtarzalem... Recaro Young Sport samimamy dla młodego i jest mega dobry pod kazdym wzgledem :wink:

nie ma regulacji oparcia co w trasach może być męczące dla małego... cały czas siedzi w pionie:kwasny:

Opublikowano

wiesz co my jezdzimy z mlodym jak juz mial 16 miesięcy w dalekie trasy tj. Chorwacja, Wlochy czy Niemcy (kolonia) wiec okolo 1200-1400km w jedna strone i nigdy nie bylo problemu - zawsze wygodnie i milo :wink: przynajniej on nie narzekal tylko w kime jak noc i nie ma opcji zeby sie pocil itp :wink:

Opublikowano

hornet, ja kupiłem Cybex Juno Fix, to prawie to samo co Palas tylko w grupie 9-18... Też patrzyłem tylko i wyłącznie na testy a Palas był dla młodego za duży (młody ma rok i 2 miechy i waży 9kg :D ). Powiem tak, fotelik rewelka tylko dziecko musi się do niego przyzwyczaić, naszemu małemu strasznie przeszkadza ta poducha :/ . Ale czytałem że każde dziecko na początku tak reaguje na tego rodzaju foteleki (z poduchą z przodu), a później to już luz. Dziecko nie jest przybite pasami do fotelika tylko ma w miarę swobodę ruchu.. Tylko musisz najpierw przymierzem małego czy aby będzie miał wystarczająco miejsca na nogi (między poduchą a siedziskiem)..

Wysłane z SGS2 za pomocą Tapatalk 2