Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 ALT] Błąd 17584 o co chodzi??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój samochodzik od jakiegoś czasu zaczoł "mulić" jak dodaje gazu to tak jak by go coś trzymalo, wkręca się do 4 tyś i coraz ciężej kręci dalej. Oczywiście zapalił sie check i oczywiście podpiołem VAGa i taki oto błąd zobaczyłem:17584 Bank 1:025 (lambda) Correction bechind catalyst:

control limit reached

P1176 - 001 - upper limit exceeded.

Co ten błąd oznacza?? To że padła sonda za katalizatorem i trzeba ją wymienić, czy coś innego?? No i czy to może mieć związek z przymuleniem samochodu??? (dodam ze wcześniej wyskakiwaly blędy zbyt bogatej mieszanki) Z góry dziękuje za podpowiedzi :hi:

Opublikowano

Ja bym sprawdził na dolocie czy jest szczelny ( fałszywe powietrze ) , ewentualnie sondę ale tę przed katalizatorem , bo gdyby wysiadła ta druga to nawet tego byś nie odczuł jedynie "check" by świecił. Co do drugiej sondy , zakładamy że katalizator jest sprawny.

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy dolot mam szczelny (jeśli chodzi o kolektor ssący) ale odma lącząca przepływomierz z przepustnicą napewno nie jest szczelna bo urwany jest element łączący odmę z pokrywą zaworów (zakleiłem taśmą izolacyjną ale...) czy u też powinno być idealnie szczelnie jeśli chodzi o lewe powietrze???

Opublikowano

wszystko w dolocie za przepływomierzem musi być idealnie szczelne

Opublikowano
  • Autor

Więc czeka mnie wymiana tej odmy :confused4: ciekawy jestem ile coś takiego kosztuje?? Dzięki za podpowiedzi Koledzy :hi:

Opublikowano

Tez to przerabialem.

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_alt_zapalajaca_sie_kontrolka_poziomu_oleju-t72049.0.html

http://www.a4-klub.pl/smf/b6_alt_bledy_17536_oraz_17545-t85370.0.html

U mnie przy peknietej odmie oprocz objawow ktore opisales, zapalała sie kontrolka Oil MIN.

Po wymianie kontrolka juz sie nie zapala ale silnik dalej zamula.

Zastanawiam sie teraz nad opinią Narcyza35 - bo przed wymianą odmy mialem dodatkowy (nieoryginalny) zacisk powyzej zaworu - po wymianie w ASO ten zacisk zostal zdjety - moze tam jest jakas nieszczelnosc. W kazdym razie sondy mam dobre, filtr powietrza i paliwa nowe a z autem dalej jest cos nie tak...