Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Duży wzrostu momentu a mały mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do strojenia to od czego jest sonda szerokopasmowa. W twoim AVJ możesz AFR podglądać w VAG-u. Zwiększasz doładowanie podlejesz trochę paliwem i robisz logi z AFR, następnie dolewasz paliwa albo odejmujesz, tak aż ustalisz stechiometryczną mieszankę. Potem logujesz Knock i patrzysz czy komp cofa czy przyspiesza zapłon, w jakich zakresach obrotowych i o ile, stąd wiesz czy przyspieszyć zapłon czy opóźnić i to robisz. Jeśli nie zrobisz tego doskonale to zawsze ECU jest sprytną bestią i umie się nieco dostosować do nowych warunków pracy i samo potrafi opóźnić lub przyspieszyć zapłon w razie stuków

...wszystko sie zgadza :good::wink4: tylko jeszcze jednej rzeczy nie umiem opanowac-wysterowac mapy w zakresach,ktore bym chcial,np jesli chcialbym "podlac" tylko w zakresie 4,5tys-5tys -tu jestem "ograniczony" sprzetowo...a co do AFRa-myslalem o wskazniku,wtedy nie trzebaby logowac... :mysli:
Opublikowano

...a co do AFRa-myslalem o wskazniku,wtedy nie trzebaby logowac... :mysli:

Tak to się chyba nie da. Musisz nową mapkę zrobić z naniesionymi poprawkami.

Myślałeś o czymś takim. Profi sprzęt. Możesz pod tą sondę podłączyć wskaźnik do kabiny samochodu jak i dodatkowo możesz ją podłączyć pod laptopa i zlogować AFR i zobaczyć je na wykresie. Sonda współpracuje też z innymi świnkami typu ECU Master, Vems, itd.. .

Opublikowano

Możesz pod tą sondę podłączyć wskaźnik do kabiny samochodu jak i dodatkowo możesz ją podłączyć pod laptopa i zlogować AFR i zobaczyć je na wykresie.

chodzilo mi o to,ze widzac to na wskazniku,przypuscmy przy 3tys -widze co pokazuje,podlewam,lub odejmuje i widze zmiany ,nie musze robic logow za kazdym razem-tylko logi sa bardziej dokladne...pomysle nad tym...

jest tu ciekawy wybor- http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A1689&_nkw=AFR+gauge&_dmpt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&_sop=2&_trksid=p3286.c0.m14

zerknij na to,kliknij na filmik w ofercie,ten ze skosnookim :wink4: - http://cgi.ebay.co.uk/PLX-DM-100-gauge-52mm-OLED-gauge-AFR-50-sensors_W0QQitemZ120460306741QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item1c0bfe6935&_trksid=p3286.c0.m14

Opublikowano

Możesz pod tą sondę podłączyć wskaźnik do kabiny samochodu jak i dodatkowo możesz ją podłączyć pod laptopa i zlogować AFR i zobaczyć je na wykresie.

chodzilo mi o to,ze widzac to na wskazniku,przypuscmy przy 3tys -widze co pokazuje,podlewam,lub odejmuje i widze zmiany ,nie musze robic logow za kazdym razem-tylko logi sa bardziej dokladne...pomysle nad tym...

jest tu ciekawy wybor- http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A1689&_nkw=AFR+gauge&_dmpt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&_sop=2&_trksid=p3286.c0.m14

zerknij na to,kliknij na filmik w ofercie,ten ze skosnookim :wink4: - http://cgi.ebay.co.uk/PLX-DM-100-gauge-52mm-OLED-gauge-AFR-50-sensors_W0QQitemZ120460306741QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item1c0bfe6935&_trksid=p3286.c0.m14

Fajne zabawki. Można powiedzieć technika OBD się rozwija. Dominik próbowałeś podnosić lub obniżać ciśnienie paliwa zew. regulatorem, zamiast podlewać Lemmiwinksem? Jeśli dzwigniesz doładowanie w całym zakresie obrotów proporcjonalnie to możesz dzwignąć też ciśnienie paliwa i w całym zakresie będzie nieco więcej lac.

Opublikowano

wlasnie Lemmi' dzwiga mi cisnienie w calym zakresie,a ja bym chcial,zeby dorzucic tylko w pewnym zakresie,bo jak sie podniesie rownolegle do mapy seryjnej,to silnikiem szarpie,bo raz jest dobrze,przy danym doladowaniu,a raz za bogato,lub za cienko,wiec potrzeba mi wejsc w mape i to wyskalowac tylko od 3-4,5 tys-w tym zakresie deptane auto jest najczesciej,bo musze ustawic auto najoptymalniej dla zony,bo to ona uzywa najczesciej auta,ja tylko wieczorem,lub weekendy-w tygodniu Ona jezdzi spokojnie,wiec nie moge ustawic mega rozjeba,bo mi marudzi,ze auto jej spod d*py ucieka :wink4:

u mnie jest regulator przy filtrze, ustawiony na 4 bary-nie bardzo wiem, jak sie do tego dobrac,nie wiem,jak to zwiekszyc-moge wrzucic wtryski z AEB,na 4 barach-cisnienie sie zwiekszy,wiec takie rozwiazanie cos da,wiesz,wszystko jest do ogarniecia,dzis otrzymalem nowa turbine i ,jak znajde czas jutro-wrzucam ja do auta,jeden mankament-kruciec cisnienia idacy do N75 jest ulamany-ku***a w transporcie sie gdzies ulamal-wkrece z mojej starej turbiny i bedzie dobrze :wink4:

Opublikowano

Poczytaj sobie to:

http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1700349

Tam chodzi o adjustable FPR, o coś takiego:

http://moto.allegro.pl/item725946658_regulator_cisnienia_paliwa_od_estd.html

Wywal ten regulator z filtra i zastąp go takim zewnętrznym.[br]Dopisany: 08 Wrzesień 2009, 11:31_________________________________________________

wlasnie Lemmi' dzwiga mi cisnienie w calym zakresie,a ja bym chcial,zeby dorzucic tylko w pewnym zakresie,bo jak sie podniesie rownolegle do mapy seryjnej,to silnikiem szarpie,bo raz jest dobrze,przy danym doladowaniu,a raz za bogato,lub za cienko

Tu pewnie chodzi jeszcze o korekcje jaką wprowadza ECU dla różnej temp. pow. zasysanego.

Opublikowano

Back to topic please...

Opublikowano

Hhhmmm..... .Tu w sumie nie ma co pisać już o topicu, bo albo kiepski program jest, albo silnik niesprawny.

Opublikowano

...zawsze mozesz przeniesc temat,podwiesic i jakos nazwac np "chiptuning i remapping samemu"-nikt sie nie pogniewa... :gwizdanie: obiecuje,ze z Gregorym bedziemy tam czesto :wink4:

Opublikowano

...zawsze mozesz przeniesc temat,podwiesic i jakos nazwac np "chiptuning i remapping samemu"-nikt sie nie pogniewa... :gwizdanie: obiecuje,ze z Gregorym bedziemy tam czesto :wink4:

Domi zakładaj wątek i poproś Poźka o podwieszenie :wink4:

EOT

Opublikowano

Domi zakładaj wątek i poproś Poźka o podwieszenie :wink4:

EOT

mowisz i masz- :wink4: