Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Centralny zamek - kłopoty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę Was o pomoc, mam problem z centralnym zamkiem. Otóż kiedy próbuje otwierać auto z pilota, włączają się jedynie światła wewnątrz, sygnał kierunkowskazów (czyli tak jak powinno być) ale drzwi się nie otwierają. Kiedy otwieram kluczykiem, jest tak samo - otwierają się wtedy jedynie drzwi, w których wkładam i przekręcam kluczyk.

Warto też zaznaczyć, że kiedy np. siedzę w środku i próbuje zamknąć się przyciskiem w drzwiach blokujący wszystkie drzwi (jest podświetlony czerwoną diodką jak zawsze) efektu zamknięcia również nie ma.

W każdym przypadku słychać takie delikatne buczenie przez ok. 4 sekundy w bagażniku z prawej strony.

Proszę was o poradę.

Opublikowano

Pompka centralnego powiedziała papa, wyjmij ją, zdejmij obudowę i zobacz czy wirnik jest cały, jesli cały to elektronika, czasami wystarczy przelutować luty. Poszukaj, było o tym wiele razy pisane, dosyc częsta przypadłosc w B5 :wink4:

Opublikowano

jest nadzieja że spadł tylko wężyk skoro pompka coś tam buczy w bagażniku

Opublikowano

jest nadzieja że spadł tylko wężyk skoro pompka coś tam buczy w bagażniku

Wężyk sam spadł.. nadzieje.. :)

Pompka będzie buczeć jeśli połamał się wirnik. Ale nie będzie otwierać drzwi.

Zastosuj się do zalecen Michała. Więcej w temacie nie ma co dodawać. W warsztacie masz cały opis jak to zregenerowac.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki

Opublikowano

czy tak działa padnięta pompka:

???????????

Sam sobie i innym, którzy będą mieli podobny problem odpowiem na to pytanie poniższymi zdjęciami:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1aa309c383ca21d4.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/46d8402b5497eb12.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5d8739e17b04cd06.html

Dodatkowo mam pytanie o to jak głośno pracuje zdrowa pompka a jak taka na padnięciu??

tutaj jeszcze link do fotostory, które wyczerpuje temat, pozdr

http://www.a4-klub.pl/smf/warsztat_zrob_to_sam/all_b5_wymiana_grafitowego_wirnika_w_module_centralnego_zamka-t83065.0.html

Opublikowano
  • Autor

Dzięki mech15 !

Już miałem pisać, że nie wiem jednak o co chodzi - a patrzę Twój wpis.... wszystko jasne.

Pytanie tylko gdzie kupić ten grafitowy krążek i czy tylko to wystarczy.

Ale najważniejsze pytanie -- te dwa kable które wychodzą z pompki i idą do drzwi jak je bezpiecznie się wyjmuje z pompki?

Opublikowano

Dzięki mech15 !

Już miałem pisać, że nie wiem jednak o co chodzi - a patrzę Twój wpis.... wszystko jasne.

Ale najważniejsze pytanie -- te dwa kable które wychodzą z pompki i idą do drzwi jak je bezpiecznie się wyjmuje z pompki?

Wszystko masz w linkach :doh1: Poczytaj trochę. O jakie kable Ci chodzi ?

Przecież nie ma problemu z wyjęciem pompki z bagażnika. :cool1:

Odpinasz i wyciągasz.

Opublikowano

Mam ten sam problem tyle tylko, że jak zamykam z pilota to wszystkie drzwi się zamykają ale i od razu samoczynnie otwierają. Rozebrałem pompkę jak w opisie ale wszystko jest w porządku. Spróbuje przelutować płytkę ale nie wiem gdzie siedzi problem???

Opublikowano
  • Autor

U mnie ten wirnik roztrzaskany. Słuchajcie, pytałem dziś w częściach używanych o ten wirnik, facet chce mi sprzedać jakąś inną pompkę - mówi, że mogę sobie z niej przełożyć.... niby że też do audi.....

.... czy jest to możliwe, czy muszę mieć wirnik grafitowy tylko i wyłącznie z tego samego modelu pompki?

Opublikowano

lepiej bedzie jak kupisz sobie ten sam wirnik nie bedziesz miec problemu hehe bo ci wcisnie inny i nic z nim nie zrobisz :D a on sie bedzie cieszyl ze sie pozbyl ima kase ja tam nei chce mnic mowic ja tez szukalem tego roche i dostalem cale i bez problemu pasuje

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dzięki mech15 !

troche późno zobaczyłem ze o coś pytacie, sorki

te dwa "kable", o które pytasz to chyba masz na myśli przewody w które pompka pcha powietrze, no końcu każdego masz białe zatrzaski-ściskasz, ale delikatnie, zeby nie uj***ć i odłączasz, proste

U mnie ten wirnik roztrzaskany. Słuchajcie, pytałem dziś w częściach używanych o ten wirnik, facet chce mi sprzedać jakąś inną pompkę - mówi, że mogę sobie z niej przełożyć.... niby że też do audi.....

.... czy jest to możliwe, czy muszę mieć wirnik grafitowy tylko i wyłącznie z tego samego modelu pompki?

oczywiście, że może pasować. Pasuje od a6 i 80, nawet jeśli sterowanie jest przez jeden wąż ciśnieniowy, wirnik podejdzie. Jeden kolega na forum pisał, że w golfie jest grubszy wirnik. Najlepiej rozkręć u gościa tą pompkę, ocenisz w jakim jest stanie wirnik. Jak coś ci zostało z twojego to możesz przypasować