Skaza86 Opublikowano 30 Września 2009 Autor Opublikowano 30 Września 2009 Ale te 11 litrow to na trasie czy w miescie?? bo ja uzytkuje auto tylko i wylacznie w miescie ??
gregory Opublikowano 30 Września 2009 Opublikowano 30 Września 2009 kolega sie pyta co przed chipem więc pisze zaloguj stuki ty się czepiasz. Człowiek jedzie na modyfikacje i okazuje się że cewki, świece wylatuja. W sklepie na rejonie nie ma ect. i dalej stoi sie z robota. Ehe, teraz rozumiem. Ja cały czas myślałem że rozmawiamy o stopniu zużycia samego silnika(blok, głowica), dlatego się czepiałem tego logowania stuków w celu sprawdzenia stopnia zużycia, a ty pisałeś o gotowości do chip tuningu. Nie zrozumieliśmy się. Oczywiście można jak najbardziej zlogować kanał 13 przed wybraniem się na program aby sprawdzić czy zapłon jest ok Ale ja polecałbym zrobić szerszą diagnozę zużycia elementów mechanicznych(pierścionki, głowica, turbo) [br]Dopisany: 30 Wrzesień 2009, 19:29_________________________________________________ Ale te 11 litrow to na trasie czy w miescie?? bo ja uzytkuje auto tylko i wylacznie w miescie ?? Nie wiem, ja nie liczę jakoś spalania, chyba w cyklu mieszanym te 11 średnie
Skaza86 Opublikowano 6 Października 2009 Autor Opublikowano 6 Października 2009 Ostatnio liczylem ile wziela i wyszlo 13 litrow na 100km w miescie krótkie odcinki od swiatel do swiatel i nie wiem czy po chipie te spalanie nie bedzie wieksze przy takiej eksploatacji, jak sadzicie??
SoMeS Opublikowano 7 Października 2009 Opublikowano 7 Października 2009 0.5-1 litra więcej... za to przy spokojniejszej jeździe mniej - coś za coś
Rekomendowane odpowiedzi