Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Nie można uruchomić silnika, wyładowany akumulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem audi a4 kombi w s-line, ma zamontowany system helix audio (wzmacniacz) . Wczoraj i dziś oglądaliśmy autko, muza grała, trwało to wszystko około 4h...a teraz przyszedł wieczór i z 12V zrobiło się około 10 i autko nie pali w ogóle. Nie sprawdziłem wieku akumulatora, ale wydaje mi się, że nie jeżdżony i nie ładowany poprostu się rozładował... chyba że się mylę..

Poradźcie coś

jutro sprawdzę ładowanie i rok aku...

autem nei wyjade bo jescze nie mam tablic...[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2009, 20:04_________________________________________________aku ma 80Ah

Opublikowano

B5 w s-linie mialy konkretny wypas, a co za tym idzie ten wypas bardzo obciazal akumulator. Producent zle dobral moc aku i przeliczyl sie. :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

a jak sprawdzić jakie aku najlepsze do mojej eski?? mam 80Ah...

Opublikowano

jaki ma silnik ta twoja eska :)

Opublikowano
  • Autor

1.9 TDI 140KM, ile powinno wynosić napięcie ładowania[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2009, 20:21_________________________________________________?

Opublikowano

1.9 TDI 140KM, ile powinno wynosić napięcie ładowania[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2009, 20:21_________________________________________________?

:shocked: jaki

Opublikowano
  • Autor

103 kw czyli 140KM, ale nie sprawdzałem na hamowni

Opublikowano

masz wlepkę w bagażniku z oznaczeniem silnika :cool1:

Każy s-line tak ma bo to opcja :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ale co z aku panowie, nowy zakup i juz siadł... pokazał bym wam zdjęcie wskaźnika na desce ale nie wiem jak je wrzucić żeby było duże i widoczne dla wszystkich...

Opublikowano

ale co z aku panowie, nowy zakup i juz siadł... pokazał bym wam zdjęcie wskaźnika na desce ale nie wiem jak je wrzucić żeby było duże i widoczne dla wszystkich...

a co jest narysowane na desce?[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2009, 20:37_________________________________________________http://www.fotosik.pl/dodaj_zdjecia.php potem wklejasz na Forum kod "miniaturka na forum"
Opublikowano
  • Autor

ponizej 12v a wczoraj kiedy ogladalismy auto i jedzilismy nim mial powyzej 12stu... pozniej muza grala... w aucie system helix wiec byc moze spowodowal duzy pobor prądu... ale az tak ze audiczki nie moge odpalić?? może jakieś zwarcie wzmacniacz robi!!?? ;(

Opublikowano

sprobuj na kable odpalic i pojezdzic troche

Opublikowano
  • Autor

stracham sie pały jeżdżą po okolicy... a wiecie ile napięcie łądowanai powinno wynosić w audi?? to moje pierwsze audi i już takie przeboje :wallbash:[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2009, 20:45_________________________________________________http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7d6498162aac6161.html

to jest link do zdjecia

Opublikowano

stracham sie pały jeżdżą po okolicy... a wiecie ile napięcie łądowanai powinno wynosić w audi?? to moje pierwsze audi i już takie przeboje :wallbash:

to odpal i niech sobie pochodzi-zobaczysz,czy alternator naladuje aku
Opublikowano
  • Autor

koles co ma 1.9 110KM podpowiada, że 14V powinno być ładowanie... mam andzieje, że nie będzi trzeba nowego aku...[br]Dopisany: 24 Wrzesień 2009, 20:51_________________________________________________teraz muszę go czymś odpalić, tylko nie mam kabli. Czytałem ze można samemu sobie zrobić takie z linki 25mm2, próbował ktos już takie cuda?

Opublikowano

a zamien aku i zobaczysz,czy odpali i jak wartosc na wskazniku bedzie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

ale nie ma drugiego, chyba zd wyciagne od ojca...

a moge włożyc swój to forda focusa i żeby sie ppodładował troche w aucie?? i wtedy spróbowac w moim???

ale chyba lepsze kable co?

Opublikowano

jak maja podobne parametry-powinien zaskoczyc-ale kable lepsze-podpinasz,odpalasz-niech sobie z 15 minut pochodzi i powinien odpalic,jesli ladowanie w porzadku

Opublikowano
  • Autor

a jakbym sam sobie takie kable zarobil, to jaka średnica najlepsza?? 25mm2 podejdzie??

Opublikowano

ja jebie kup na stacji pozycz od sasiada albo cos:D