Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 APS] Denerwujacy problem z hamulcami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.przechodze do setna a mianowicie zaczela mi sie od wtorku zapalac wykrzyknik od hamulcow i co za tym idzie zapala mi sie kontrolka od ABS-u,pali sie ale tez i potrafi na momet zgasnac i sie spowrotem zapalic.Ale jest i tak ze gdy zgasnie to i zapala sie kontrolka od ASr-u z chwila gdy sie zatrzymam i odpale auto to juz bledy i zadna sie kontrolka juz nie poali.Ale to jest jeszcze dziwne ze gdy przekrece kluczyk to sie zapala wykrzyknik i Abs ale terz potrafi zgasnac a i tez swieci sie caly czas a powiem ze nic nie bylo robione przy hamulcach.

Bylem na Vagu i pokazalo ze czujniki sa dobre tylko byl blad ze niby zla komunikacja sterownika ABS-u z Licznikiem,blad zostal wykasowany ale usterka nie zanikla i po jezdzie zapalilo sie spowrotem.Przy drugim vagowaniu wyskoczyl blad ze niby niskie napiecie z akumulatora a aku jest nowe i auto pali na dotyk.

prosze o jakies rady lub o wskazowki co to moze byc.Z gory dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Ma ten sam problem, lecz różni się on tym, że (wykrzyknik i kontrolka ABS' u )zapala się tylko wtedy, gdy skręca w lewo i to nie za każdym razem, lecz na niektórych zakrętach, spod STOP'u jak muszę się zatrzymać i ruszyć ( np. spod mojego garażu na drogę zawsze :) ) jak zgaszę i odpalę auto to jest ok.

Gdzieś czytałem , że jest jakiś czujnik obrotu koła czy coś, i on szfankuje, nie dawno zauważyłem jak przy skręcie da się usłyszeć dźwięk, przeskoku jakby ząb o ząb wadził...

Czy to może być ten czujnik i jak temu zaradzić...? :blink:

Opublikowano

Prawdopodobnie przeguby się kłaniają

Opublikowano
  • Autor

Co????? maja przegoby do hamulcow[br]Dopisany: 29 Wrzesień 2009, 18:32_________________________________________________Jak sie okazalo to jeden z pinow w kostce od Sterownika ABS-u nie laczyl i wyskakiwal przez to blad( Brak Polaczenie Pomy ABS-u a zegarami Licznika) I tu juz mam problem rozwiazany.

Opublikowano

w jaki magiczny sposób zamierzasz sie dostac do tego cholerstwa..? :no: