lukjar7 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 witam, jest taki problem że nie mogę się połączyć z silnikiem, wtyczka obd 1, z ABS sie lacze, jakies sugestie ?
lukjar7 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 ktory rocznik tego B4 ? na tej dużej przepływce bosha [br]Dopisany: 27 Wrzesień 2009, 16:12_________________________________________________doczytałem się że zewrzeć linie k i l i start baud na 240 oraz wywołać bład np odpinająć przepływkę. trzeba to wszystko robić czy start baud starczy ? ogolnie jak sie podlacze do tego ecu to jest tam mozliwosc w blokach sprawdzic 008 i 011 ?
lukjar7 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 powinno starczyc .. tylko 000 i ew zczytanie błedów ? a w 000 jest opcja sensownie doładowanie odczytac ?[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2009, 16:20_________________________________________________mimo wszystkich prób nie udało sie dogadać z silnikiem
spanky Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 moze jest blokada albo twoj fejs nie daje rady .... na forum AKP jest gdzie temat o laczeniu sie z takimi starymi kondonami ...
lukjar7 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 moze jest blokada albo twoj fejs nie daje rady .... na forum AKP jest gdzie temat o laczeniu sie z takimi starymi kondonami ... nie mialem miernika by sprawdzić czy linia k lub l nie jest na jakims przelaczniku. ale jak probował sie laczyc to check engine na blacie mrygalo czyli chyba jest ok. podlinkowałbys mnie do tego tematu ? a fejs jest kkl na rs232 od viakena
AudiB4 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Ja mam KLL na USB i z furmanką sie komunikuje 1Z na boshu ,i NIE zwierać lini,KLL powinien sam sie przełączać pomiędzy liniami,żadnego błędu nie trzeba wywoływać,ustawienia portu przedewszystkim.
wojtek26 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Do tego najlepszy jest deltascan i w autach na Boschu mozna jedynie sprawdzic grupe 000 reszta nie działa, dopiero w autach z przepływka Pierburga mozna robic pełna diagnostyke 80.
Rekomendowane odpowiedzi