wit.s Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Wszystko jak w książce obsługi Audi. Zapala się powyżej 2 tys obrotów, głośno wrzeszczy i miga. Po zgaszeniu silnika jest OK do czasu wzrostu obrotów. Ksiązka mówi, ze to może być problem z poziomem oleju. Sprawdziłem, nie do końca wierzę we wskazanie bagnetu, więc na wszelki wypadek dolałem 0,5 litra i bez zmian. Dziś/jutro wybieram się na VAGowanie-zobaczymy czy coś się pokaże, przed wizytą u mechaniora. A póki co - macie jakieś pomysły co sie może dziać? Rozrząd wymieniony jak bozia przykazała na ori częściach, silnik był uszczelniany, olej Mobil Super S. [ Komentarz dodany przez: pre_pl: 08-05-2007, 10:24 ] ouch ! temat....
wojtek26 Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 możliwe że czujnik siadł a w najgorszym razie pompa oleju
wit.s Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Opublikowano 8 Maja 2007 Jeden z czujników jest padnięty Mam nadzieję :biggrin: w najgorszym razie pompa oleju Ktoś wie jaki +/- koszt? Czy VAG powinien zobaczyć te usterki?
Gość spedyt Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 wit.s, miałem taki przypadek w poprzednim aucie i już w starych Golfach montowany był układ kontroli tych czujników, który zapalał kontrolkę i dawał sygnał takim brzęczykiem.
spanky Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Vag prawde powie .... p.s stawiam na czujnik cisnienia oliwy ....
Bartees6 Opublikowano 6 Września 2019 Opublikowano 6 Września 2019 Wracam, do tematu bo nie ma sensu zakładać nowego, gdzie znajduję się ten czujnik ? Nie mam wiedzy na ten temat, a chodzi mi dokładnie o silnik AKN 150 KM. Z góry dzięki za odpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi