wojtek26 Opublikowano 5 Października 2009 Opublikowano 5 Października 2009 Czy ktos posiada lub ma linki gdzie mozna obejrzec charakterystyke tego silnika czyli przebieg mocy i momentu obrotowego. Ewentualnie jak tos był na hamowni, byłbym bardzo wdzieczny.
Daniel_84 Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 A dysponuje może ktoś charakterystyką spalania dla tego silnika ? Chodzi mi o tzw. Brake Specific Fuel Consumption (BSFC).
Labiel Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Podczepiając się pod temat: co myślicie o przebiegu momentu w tym silniku? Wiadomo, to nie diesel, ale i tak myślę że nieźle to wygląda. Między 3,5 a 4,5 w zasadzie linia pozioma, niestety później już niestety czuć spadek momentu obrotowego.
endriuu Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 jak na benzynę jest to elastyczny silnik. rzadko sie zdaza aby moment biegł przez 1000 obr płasko.
wojtek26 Opublikowano 28 Października 2009 Autor Opublikowano 28 Października 2009 Auto byłoby elastyczniejsze gdyby max moment zaczynał sie troszke wczesniej dajmy tak około 3200, ale generalnie mozna powiedziec ze silnik w całym zakresie obrotów nie jest mułowaty, fakt jezeli chcemy miec lepszy ciag to zabawa zaczyna sie od 3500.
Daniel_84 Opublikowano 30 Października 2009 Opublikowano 30 Października 2009 Orientujecie się może przy jakich obrotach autko będzie najbardziej ekonomiczne ? Na to pytanie pozwoliłby odpowiedzieć wykres jednostkowego zużycia paliwa (BSFC), ale za Chiny nie mogę go nigdzie znaleźć.
Rekomendowane odpowiedzi