Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wyciek oleju ze skrzyni tip tronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:cry: witam mam mały kłopot ze skrzynią tip tronic :frown: otuz cieknie mi z wałka ze skrzyni i nikt sie nie chcial podjąć naprawy ale jednak udało mi sie znalezc 2 fachowcow ktrzuz powiedzieli mi ze to zrobią choć mysle ze nabijają mnie w butelke :confused: otuz 1wszy powiedzial ze bieze za wyciagniecie i wlozenie skrzyni 300zł + koszty naprawy (czyli zrobi co zrobi i powie ze sie nie da i skasuje 300 zł ) natomias 2 mnie normalnie zszokowal i powiedzial mi tak ze w wiekszosci przypadków wina lezy po stronie jakiejś pompy i to ona jet odpowiedzialna za te wycieki oleju ze skrzyni i to w 85% w co mi sie nie chce wierzyc a dopiero pozniej zimeringi i uszczelki i inne bajery ale to jeszcze nic bo koles powiedzal li ze ta pompka kosztuje 3500 zł normalnie zlapalem sie za glowe :confused: ale teraz sprawdzalem na alegro i widze ze cala skrzynia kosztuje w przedziale od 3 do 4000zł :question: i sam nie wiem co teraz mam robis jestem kompletnie zielony jezeli chodzi o mechanike boje sie ze oddam samochod do naprawy oni wymienia uszczelke a wcisną mi bajke o jakiejs pompce :bicz: nie wiem co mam robic czekam na jakieś ciekawe porady DZIEKI !!! :audi:
Opublikowano

a czy z skrzynia dzieje sie cos niepokojacego szarpie badz cos w tym stylu?? niestety czesto siadaj pompy w tych skrzyniach. Tylko opruczy wycieku oleju ida za tym dalsze skutki skrzynia szaleje nie chce biegow zmieniac auto nie ciagnie tak jak by sie sprzeglo slizgało takie wrazenie

Opublikowano
  • Autor

nie kąpletnie nic auto jezdzi bardzo dobrze nic nie szarpie nic nie chalasuje

Opublikowano
  • Autor

jest mały ale kapie mi od ponad miesiąca plama jest zawsze wielkości krazka do hokeja

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a olej leci bardzie od strony silnika czy z tylu skrzyni

Opublikowano

No to masz chłopie problem kosztowny taka sam sytuacja jak u mnie tylko że u mnie olej wywaliło nagle podczas jazdy. Tak jak ci ktoś powiedział wycieki oleju spowodowane są zacierającą panewką i padająca pompa. W moim przypadku remont skrzyni kosztował 4100 zł i radził bym ci jak najszybciej naprawić bo może stanąć na drodze a wtedy to już klapa. Oto co wymieniono w skrzyni:

Regeneracja konwertera 1 szt. 700,00

Zestaw naprawczy 1 kpl. 650,00

Tarcze frykcyjne 5 szt. 15,00

Pompa oleju 1 szt. 650,00 650,00

Filtr 1 szt. 60,00

CZęŚCI: 2135,00

Naprawa skrzyni 4 biegi przód 1 szt. 1490,00

Olej ATF synt. 10 litr 45,00 450,00 ilość oleju moŜe ulec zmianie

Sporo ale cóż takie jest życie, aha doszły jeszcze koszty lawety z Brukseli do Krakowa bo tutaj żadny fachowiec nie podjął sie zadania a w serwisie zaśpiewali taką cene że lepiej auto sprzedać zepsute. Pozdrwiam