Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANA] Wymiana sprzęgła z kołem dwumasowym czy bez ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szykuje mi sie wymiana sprzegła w mojej A4, benzynka 1.6 - fachowiec powiedział że sprzęgło już dość wysoko bierze i trzeba pomyśleć o wymianie. Stąd moje pytanko czy muszę zmieniać sprzęgło razem z kołem dwumasowym czy wystarczy samo sprzęgło ? Auto ma przejechane 155 tyś km.

Opublikowano

Witam, szykuje mi sie wymiana sprzegła w mojej A4, benzynka 1.6 - fachowiec powiedział że sprzęgło już dość wysoko bierze i trzeba pomyśleć o wymianie. Stąd moje pytanko czy muszę zmieniać sprzęgło razem z kołem dwumasowym czy wystarczy samo sprzęgło ? Auto ma przejechane 155 tyś km.

a może fachowiec chce cie naciągnąć na wymiane??W tych autach sprzęgło wysoko bierze :gwizdanie: jak sie nic nie dzieje darował bym sobie :gwizdanie:
Opublikowano

a może fachowiec chce cie naciągnąć na wymiane??W tych autach sprzęgło wysoko bierze :gwizdanie: jak sie nic nie dzieje darował bym sobie :gwizdanie:

Dokładnie. Mam nowiutkie sprzęgło SACHSA i bierze prawie na samej górze. Mechanik ściemnia. Ja wymieniłem przy 260kkm :hi:

Opublikowano

Jak sie nie ślizga i nie ma wibracji od dwumasa to nie ma co wydawać kasy.

U mnie bardzo wysoko bierze czasem jak przesiade sie z innego auta to mam wrażenie, że ma tylko 2 pozycie załącz/wyłącz. To standard.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za podpowiedź. Nie ma żadnych wibracji ani się nie ślizga - pewnie chciał mnie naciągnąć na kase.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jak wysoko bierze to można je wyregulować przy pedale sprzęgła :cool1:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A gdzie się to reguluje?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a ja ten sam problem ze łapie mi od samej góry a gdzie to sie reguluje???

Opublikowano

Regulacja sprzęgła hydraulicznego ? tak było tylko na lince z tego co mi wiadomo :wink4:

Opublikowano

Sprzęgło na siłowniku hydraulicznym można odpowietrzyć tobi sie to tak jak przy hamulcach.