Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Wymiana lewej przedniej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie!

Ostatniej nocy jakiś burak zrobił włam i wziął sobie kilka rzeczy z samochodu. Pal licho to co zabrał, ale pozostawił po sobie zbitą szybę :kwasny:. Czy ktoś z forumowiczów wymieniał ją samemu ?? (cena na allegro ok 150 zł) O ile wiem w B5 nie ma z tym problemu... Czy są jakieś różnice jeśli chodiz o B6 czy procedura wygląda podobnie??

Opublikowano

Łatwizna kolego :)

Czyli wybili ci ta od strony kierowcy, ja posiadam szybe ale od strony pasazera jakby co :wink4:

Największy problem to wyciagnięcie całej ramki i jeśli nigdy wcześniej nie było to robione to nieżle się namęczysz bo ciasno bedzie siedzieć w drzwiach :confused4:

- Zaopatrz się najpierw w nowe wciski do tapicerki bo napewno kilka się połamie przy jej ściąganiu ( w ASO 1,50zł sztuka)

- no i nowe wciski do uszczelki okalającej drzwi (takie malutkie) większość ocaleje ale z 5-10 bedziesz potrzebował

- bedą potrzebne 3 albo 4 rodzaje torxów (jakie nr nie pamietam)

- a do tego duzo czasu bo jak ktoś robi to pierwszy raz to z 3 godziny zejdą lekko

Powodzenia i pozdrawiam

Opublikowano

Witaj kolego

Ja robilem to juz w B5 i B7 ( B7 jest identyczne z B6) Rozni sie to wszystko tylko sposobem zdjecia boczkow w drzwiach, pozatym tak samo bezproblemowo....

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję za szybką odpowiedź... :) jeszcze jedno... w drzwiach nie ma przypadkiem czujnika do poduszek bocznych? Nie trzeba na niego uważać... odłączyć wcześniej akumulator?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma tam zadnego czujnika..

Opublikowano

Dziękuję za szybką odpowiedź... :) jeszcze jedno... w drzwiach nie ma przypadkiem czujnika do poduszek bocznych? Nie trzeba na niego uważać... odłączyć wcześniej akumulator?

nie ma [br]Dopisany: 07 Listopad 2009, 22:04_________________________________________________musisz rozebrać tapicerkę drzwi tak jak przy wymianie podnośnika