Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Nie pali po wymianie odmy i czyszczeniu EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Właśnie skończyłem wymianę odmy i czyszczenie EGR w swoim AFB. Wszystko sprawdzone i odpalam. A tu zonk. Nie pali. Pokręciłem kilka razy, ale jak nie chciał odpalić to nie katowałem VP44. Obczaiłem, że jeden przewód wysokiego ciśnienia od VP44 popuszczał ropkę :wallbash:

Dokręciłem, posprawdzałem resztę ale nadal kiszka. Nie pali. Co mogłem zj***ć przy wymianie odmy?

Przewody od VP44 poprzykręcałem ok, tak mi się wydaje, nie widzę też opcji, żeby była możliwość w ogóle zamontować je inaczej.

Przewodu od oleju do turbiny nie odkręcałem, odmę wymieniłem bez większych problemów, EGR wyczyszczony, uszczelki wymienione i taki klops. :-(

Opublikowano

Spokojnie, nic nie zj... les, zapowietrzyles 'tylko' pompe vp44, procedura odpowietrzania jest na AKP (poszukaj). Ten silnik jest wredny pod tym wzgledem i nawet glupia wymiana filtra paliwa potrafi go unieruchomic. Procedura odpowietrzajaca jest upierdliwa, lecz mozna sprobowac zawalczyc bardziej tradycyjnym sposobem. Poluzuj jedna rurke przy wtryskiwaczu i krec rozrusznikiem - (serie po kilka: 8-10 sek) - powinien odpalic. Najczesciej (ja wlasnie robie ten blad) nie krecisz go wystarczajaco dlugo - wydaje sie ze 4 sekundy to wiecznosc, nalezy jednak dluzej przytrzymac.

Opublikowano
  • Autor

Hej,

Dzięki za radę, będe odpowietrzać jak zwykle :-) Mam już sprzęta :-)

Ja jak mam kręcić więcej niż 5 sek to sram po gaciach o VP44 :-)

Pozdrawiam, dam znać czy pomogło.

Opublikowano

Ja jak mam kręcić więcej niż 5 sek to sram po gaciach o VP44 :-)

dokladnie :polew:

ja wlasnie robie ten blad - zupelnie tak samo. Wystarczy przytrzymac go dluzej i ... po chwili uslyszysz wspanialy ryk :)

mozliwe ze przy pompie o 'slabszej' kondycji bedziesz musial powtorzyc czynnosc.

Daj znac.

Opublikowano

Miałem to samo przy wymianie odmy odkrecilem wszystkie 6 koncowek wtryskow i krecilem po 15sek. jak zaczela puszczac z nich ropa podokrecal i krecenie znowu max 2 razy po 10 sek. i odpalil ;)

Opublikowano

Pozdrawiam, dam znać czy pomogło.

no i jak ?? (mialem na mysli pare prob, a nie caly dzien...)